Dags o planera vår o sommar…

Last Updated on 2012-03-14 by WebMaster

Skridskosäsongen ser ut o vara över och nu är det dags o planera lite inför vårens och sommarens aktiviteter. Vad gäller träningar framöver så kommer det inom kort mer information. Redan nu så kan man åka inlines inomhus i Falun på onsdagar och vi planerar att dra igång barmarksträning snart.

Nedan kommer lite information om några av de aktiviteter som erbjuds i vår och sommar.
Om ni tänker delta på någon aktivitet eller tävling, skicka ett mail till aktiviteter@activeskaters.se
Ni hittar mer info och uppdateringar allteftersom i aktivitets- och tävlings-kalendrarna.

Häng med oss och ha kul i sommar!

Läger Motala 13-15 april
Ett läger som brukar starta inlines säsongen. Alla kan vara med oavsett vilken nivå man befinner sig på. Förra året så var deltagarna allt från 9 till 70 år. Vi bor på ett bra vandrarhem i Motala, och på dagarna så är vi mestadels inne i ishallen och tränar men äter även både lunch och middag där. Det gör att man umgås och har det avslappnat trevligt hela tiden. Man väljer vad man vill vara med på och hur hårt man kör. Vi delas in i grupper beroende på nivå så att man får ut det bästa av lägret. Vill man utvecklas och lära sig teknik (skridsko som inlines) så är detta ett kanontillfälle. Man får även lära känna många andra trevliga människor från hela landet. OBS! Max 75 deltagare och det börjar bli ont om platser, sista anmälan 1 April!
Mer info hittar ni här.

Inlines tävling i Falkenberg 12-13 maj
Lite preliminära besked ännu bara. Kommer bli några distanser på tracken och sedan en halvmarathon på väg.
Mer info kommer…

Tallin Inline Marathon 3 juni
För den som vill prova på en inlines tävling utomlands så är detta ett perfekt tillfälle. Resan och tävlingen är billig och eftersom flera från Sverige samåker så får man chans att umgås och ha trevligt på resan också. Den här resan börjar bli en tradition. Man tar färjan från Stockholm, sover på båten, kliver (eller åker) av färjan i Tallin, åker bort till tävlingen, kör tävlingen, åker tillbaka till färjan och åker hem igen. Ni hittar mer info på facebook och ni hittar en reseberättelse från förra året här.

Karlstad stadslopp 16 juni
En av Sveriges största inlineslopp sett till deltagare. En riktigt trevlig tävling som går genom centrala Karlstad med mycket publik. Distansen är 10km och alla kan vara med.

Läger Karlstad 28 juli -2 augusti
Ett sommarläger för skridsko och inlines intresserade. Tidigare har detta läger legat i Mora men i år kommer det vara i Karlstad. De som har varit med på detta läger återkommer ofta år från år då det är ett väldigt trevligt läger. Man äter och bor ihop i stugor (eller tält o husvagn) på Campingen på Skutberget. Man kör sedan minst 2 aktiviteter om dagen (om man orkar 🙂 ) och aktiviteterna kan vara teknikträning skridsko eller inlines, fysträning, föreläsningar etc. Man tränar i olika grupper, barn i åldersgrupper men det finns även grupper för föräldrar och seniorer (äldre aktiva). Många föräldrar passar på att göra andra aktiviteter som golf mm också. Det kommer även anordnas turer på Klarälvsbanan också (en 9 mil lång asfalterad banval mellan Karlstad och Uddeholm). Läger Karlstad sommar 2012.

Track SM 4-5 augusti
Kommer i år att köras på Tracken i Karlstad. Mer info kommer…

Turen går på Klarälvsbanan Preliminärt 11-12 augusti
En tradition där vi i klubben hakar på Stockholm Speedskaters på en tur på banvallen från Karlstad till Uddeholm och tillbaka under en helg. Enkel resa är det 85 km på underbar asfalt. Och det går lättare att åka de 85 km än vad man kan tro, asfalten är väldigt fin och det finns inte backar, endast motlut.
Vi åker från Karlstad på Lördag och när vi kommer fram till Uddeholm så badar vi i sjön och tar en bastu, därefter tar vi det lugnt innan vi njuter av en middag på hotellet. Efter att ha sovit skönt en natt åker vi tillbaka till Karlstad där vi avslutar med ett bad vid målet. Ni kan läsa mer från tidigare är här. Mer info kommer…

Sweden 12H Roller 18-19 augusti
En tävling där man som lag eller solo ska åka så långt som möjligt på 12 timmar. Förra året hade Dala Active Skaters för första gången ett helt eget lag och i år så hoppas vi få ihop 2 lag!
Beroende på hur många vi blir och vilka ambitioner vi har så kommer vi försöka hitta en bra kombination av lag. Kanske är det ett lag som bara vill vara med och åka motionsklassen för att åka det man orkar och vill som en utmaning och så kör vi ett lag i tävlingsklassen där vi pressar oss lite extra? Det är lite upp till oss som vill delta. Är du intresserad av att delta, skicka ett mail till aktiviteter@activeskaters.se. Läs mer om förra årets tävling här.

Tidaholmsloppet / Marathon SM? 1 september
Preliminärt kommer Marathon SM köras här i år. Mer info kommer…

Berlin Marathon 29 september
Vill du uppleva en tävling med flera tusen deltagare är detta loppet. Lika mycket folkfest som tävling.
En upplevelse utöver mycket annat enligt de som deltagit.