Medlemsforum

Last Updated on 2022-10-02 by WebMaster

Välkommen till Dala Active Skaters medlemsforum. 
Skrolla längst ner för att göra ett inlägg i medlemsforumet.

2 334 reaktioner till “Medlemsforum”

 1. Jag ärver gärna slideborden.
  Kan jag hämta den hemma hos dig?
  Mvh Simon Bjurén

 2. Har en hemmagjord slideboard, ca 180 cm bred, som skänkes till någon som har bättre nytta av den än jag.

 3. Hej
  Jag undrar om någon har en DAS-jacka i vuxen storlek (typ 42) att låna ut till mig över helgen? Jag ska hjälpa min son när han tävlar i Karlstad och det vore trevligt att kunna ha en klubbjacka då.
  /Karin

 4. Nästa medlemstur söndag 29 jan, rekat och klart, välkomna 🙂
  Thomas & Craig

 5. Nästa Medlemstur*:  lördag 2023-01-07
  Grupp: Vi delar upp oss i lämpliga grupper.
  Sjö/bana:  Runn; vi kör 2-3 varv, ca 20-30 km
  (med möjlighet att kliva av efter varje varv).
  Samlingspunkt**: Främby udde, påfart blåbana
  Start: kl 10.15. med teknikgenomgång, lugn teknikåkningen startar 10.30, observera, vi bjuder även in allmänheten för en ”prova på- skrinna med DAS”
  Frågor , ring Thomas Plahn 070 591 1971

 6. Säljer fin hjälm Head stl XL-XXL.
  Katarina, Falun 073-9074877

 7. Intresserad att köpa LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR och/eller tillbehör? Se inlägg nedan. Kom med ett bud!
  Katarina Hedberg 073-9074877

 8. Försöker sälja min avlidne sambos LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR. Skridsko Zandstra m rottefella och lös häl 45 cm till stl 40-43, pjäxa Alpina traverse stl 44, stavar Icehunter 155 cm, hjälm Head stl XL-XXL, isdubbar, skenskydd. Nypris idag ca 6000kr. Använt kanske 10 ggr. Säljs helst allt-i-ett eller delar.
  Katarina Hedberg tel 073-907487, Falun

 9. Ja, det blir en klubbtur 10.00 lördag 4 dec. Tyvärr teknikstrul så jag får inte in uppgifterna på medlemssidorna. DAS medlemmar som vill åka med Ring eller smsa mig ikväll eller efter 08.00 i lördag fm så meddelar jag samlingsplats. Beklagar strulet
  Utrustningskrav hjälm, isdubb o livlina. Har du pik så tag med den också (inget krav) Ombyte kan lämnas vid brygga. (nivå B enl säkerhetsregler)
  Krav på åkvana: Klara av några mil i 15-20 km per timme , vi blir åtminstone tre ledare så vi kan dela upp oss på tre grupphastigheter vid behov! Tanken är att det blir en lugn tur 🙂
  Isen är riktig bra och den lilla snö som kommit hindrar inte åkningen. Ta gärna med thermos med lite varmt att dricka. Vi kommer stanna till vid lämplig brygga för en kortare paus. Efteråt fika vid gruvan för den som vill.
  (vi räknar med att åka mellan ca 1,5-2,0 timme)  Tekniktips för den som orkar höra
  Huvudledare Thomas Plahn 070 591 1971, Andreas och Stefan biträder. Välkommen!

 10. Hurra! Troligen klubbtur för medlemmar lördag 4 december kl 10.00. Utrustningskrav hjälm, isdubb o livlina. Har du pik så tag med den också (inget krav) Ombyte kan lämnas vid brygga. (nivå B enl säkerhetsregler) Krav på åkvana: Klara av några mil i 15-20 km per timme.

  Definitivt besked lämnas senast kl 20.00 fredag kväll 3 dec på medlemssidorna (turen hänger på ev snö under fredagen). Då meddelas samlingsplats. (vi räknar med att åka mellan ca 1,5-2,0 timme) Vi blir flera ledare så vi kan dela upp i vart fall två grupper. Tekniktips för den som orkar höra 🙂

  Välkommen hälsar Thomas mfl. 070 591 1971

 11. Skridskoskena klapp EVO stl 40-41 i nyskick säljes. Nypris 3200:- nu 1200:-

 12. Vad gäller för individuell träning på Lugnets asfaltbana för medlemmar. Har vi rabatt på spårkort eller finns det någon öppen tid för oss ?

  / Jan S

 13. Hej
  Troligen en medlemstur söndag fm 7 mars, isspaning görs i morgon lördag och om det blir en klubbtur rapporteras det under lördag em på hemsidan

  Var redo! 🙂
  //Thomas

 14. På lördag 20 februari ordnar vi med en ny medlemstur på plogad bana. Logga in på medlemssidorna för att läsa mer.

 15. Lördag 13 februari är nästa tillfälle till gemensam tur för medlemmar. Vi provar ett nytt grepp för turer. Logga in och kolla tid plats och upplägg. Välkommen; finväder utlovas 🙂
  Thomas Plahn, Stefan M och Craig är ledare.

 16. Provade sportfältet ikväll. Helt ok is. Inga genomslag eller sprickor.
  Växeldrog 20 varv i snålblåsten med min låtsas vän 🙂

 17. Lugnets skridskobana på friidrottsplanen är färdig för åkning fr.o.m. lördag 16/1. Banan är endast avsedd för skridskoåkning utan klubba, boll, puck. Belysning finns att trycka igång vid Skridskohuset om man vill åka på banan kvällstid. OBS! att DAS har barn- och ungdomsträning på banan lördag 16/1 kl. 09.30-11.00. OBS!

 18. Dagsfärsk rapport från isbanan på sportfältet i Borlänge:
  Jag provkörde en kortare sträcka men tvingdes vända tillbaka pga dålig iskvalitét. Ytan är mycket ojämn, mjuk och har vattenfyllda hål.
  Yvonne

 19. Falu kommun, Fritidsförvaltningen meddelar genom Bokningen att även Allmänhetens åkning endast är öppen för barn upp till 15 år. Vi äldre får alltså hoppas på att kylan kommer och gör grunda sjöar islagda och åkbara om vi vill åka skridsko.
  Detta gäller även barnträningar på Lugnet! Det är bara barn upp till 15 år och utsedda ledare/tränare som får vara på isen! Inga andra vuxna!
  Sven Olsson

 20. Hej

  Jag har Ett par BONT Cheetah inlines storlek 40. Använda Max 4 ggr varav en gång va Berlin marathon 2014.
  Hör av er om det finns intresse att köpa dessa.

  070-69955917

  Mvh
  /Stefan

 21. Onekligen en utmanande slinga på 2.8km som vi fått på Lugnet. Åkte 7 varv på den idag som mätte 19.5km på ca 58 min. Tror att 110 hjul är bättre än 125orna på denna kuperade bana då man bör åka med små kliv uppför för att inte stumna. Hoppas framöver på bra märkning kring körriktning och gärna att de kunde ha doserat om två kurvor som lutar åt fel håll på väg utför ned mot stadion plus sopning av banan som på topppen var en aning hal p.g.a alla löv som där hade fallit från träden.

  Kul dock att kampas emot alla rullskidåkare och bra fart utför blir det ned mot stadion som belöning efter den tuffa stigningen ut från stadion. Bra träningen för såväl pumpen som pannbenet kan man väl sammanfatta dagens träningspass som…

 22. Fredag 5 juni hängde regnet i luften, tempen visade +16 grader och vinden drog ganska hårt över Lugnet, när jag parkerade bilen, drog på mej easyfit, inlines, handledsskydd och hjälm, för att köra ett pass. Tre rullskidåkare syntes vid skidstadion liksom några cyklister och några joggare men jag var ensam på inlines. Det blev ett bra distanspass på 8000 m på banan, 40 varv alltså och 80 kurvor i hyfsad fart. Körde som avrundning en stege på 1000 m+800 m+600 m+400 m+200 m och höll från 24-29 sek per varv. Så kom regndroppar och det var bara att åka hem.
  Sven

 23. Måndag 1 juni kom sommaren på riktigt. +27 grader i skuggan och stekhett ute på Lugnets svarta asfalt, där ingen skugga finns. Bella åkte inlines för första gången, Uffe tog ett rejält distanspass och jag körde teknikövningar, backintervaller och några intervaller på banan som avslutning. ”Nu har du frälst en till för inlines!”, var Bellas kommentar efter övningarna. Uffe ville testa en 300 på banan och jag tog tid: nytt rekord för Uffe med 43,00. ”Jag ska under 40!”, sa Uffe. För egen del blev det två lopp på 300 m med flygande start, den bästa på 37,66.

 24. Den sista dagen i maj blev den första sommardagen 2020! Solen gassade över Lugnet när jag kom till stadion tio i tio. Sammi och Esther var förstås redan på plats och snart dök flera upp. När träningen började och alla hade försett sig med inlines, hjälmar och skydd kunde jag räkna till 8 barn/ungdomar och 7 vuxna. Fler än Hagaströmarna dagen innan faktiskt! Kul! Ellinor, Jonas, Sara, Sebastian, Sabina, Olle, Klara och Sammi var ungdomarna. Stig, Thomas, Pär, Yvonne, Anna, Esther och jag de äldre. För många var det första försöket på inlines, men alla har ju åkt skridsko tidigare. Vi körde uppvärmning med tänjningar och stretch, tryck och smidighet innan vi gick över till en bunt basövningar med ökad svårighetsgrad. Så några varv tågåkning med byte varje halvvarv då det bränner i låren på den nigsittande vagnen. Vi körde backe upp och ned – och hej vad det gick för de unga, som inte väjer för farten, men även de äldre och ovana vågade utmana sin rädsla och besegra den. Avslutningsvis banåkning i tekniskt tempo och därefter fritt för enskilt åkande. Trots att det inte var nån hårdkörning lackade svetten och på fartfantomerna Pär och Sammi droppade blodet efter ett par omkullkörningar. Asfalt river! Esther fick agera sjuksköterska.

 25. Finbesök av skridskovännerna från Hagaströms SK i Gävle lördag 30 maj 2020. De har hört om vår nya bana på Lugnet och ville förstås kolla på anläggningen. Ett dussin ungdomar med Pelle Hallberg i spetsen och en handfull föräldrar bilade till Falun, snörde på sig inlines och körde ett litet träningspass, där även några från hemmaklubben Dala Active Skaters var med. HSK:s ungdomar tillhör de absolut bästa i Sverige och är väl drillade av duktiga ledare. Det blev massor av bra teknikövningar och många varv på inlinesbanan. Falun har fått ytterligare en unik attraktion!

 26. En fredag kväll när sommarn börjar komma, den 29 maj 2020, kan man känna sig som kungen av Lugnet. Jag var helt ensam när jag körde min privata träning 18-19. Ja, en del cyklister, några rullskidåkare, ett brännbollsgäng och en liten hockeykille på inlines fanns där men ingen mer på inlines. Passet bestod av uppvärmning 5 varv x 400 m, 5 x 300 m banåkning i högt tempo, 5 x raka + uppförsbacke + rull nedför och så upp igen, 2 x 500 m bana i extensivt tempo, nedvarvning 5 x 400 m måttligt tempo och avslutning med ett lopp på 500 m med stillastående start på 1.02 ungefär. Min kamera ställdes på självutlösning och fick mej att se imponerande gigantisk ut, lite som JÄTTEN PÅ LUGNET!

 27. Inlinesträning för barn/ungdom hölls onsdag 25 maj på vår nya bana på Riksskidstadion i Falun med fyra familjer närvarande med ungdomarna Klara 9 år, Oskar 7 år, Ellinor 8 år, Vilgot 5 år, Cornelius 7 år och Sebastian 11 år. Vi vuxna som var där var Pär, Uffe, Linda, Esther, Lars, Matilda, Anna och Andreas. Vi började med lite teknikåkning i bana med koner, fortsatte med uppförs- och utförsåkning i backe, testade tiden på 100 m rakbana och 300 m ovalbana och njöt av fin asfalt med härligt rull och fint väder dessutom. Säsongens första tider blev:
  Klara 23,09 på 100 m och 1.08,50 på 300 m. Ellinor 21,34 + 1.21,06, Vilgot 23,06 och Sebastian 15,56 + 49,13. Veteran-Linda körde på 16,25 och 54,03 och veteran-Uffe åkte 300 m på 43,88. Jag och Pär nöjde oss med att träna varv på varv på varv…
  Sven

 28. Premiär på nya asfaltsbanorna på Lugnet! Torsdag 14 maj, när solen tittade fram och tempen var någorlunda hyfsad, satte jag på mej inlinesen och åkte Hagagatan upp till Lugnet för att kolla läget på skidstadion. Markeringarna för linjer fanns på plats, men ännu inga målade linjer. Testade vår 200-metersbana för inlines och körde ett antal varv lite längre ut, ungefär där vår 333-metersbana är tänkt att gå. Kände även på rullskidbanans början upp och ut ur stadion fram till Sjulsarvsvägen och ned mot stadion igen. Kändes bra och var lättåkt. Tryckte även på några varv i lite högre fart för att testa greppet i snäva kurvor. Allt gick bra! En cykelkille stod och kollade och jag bad honom ta några bilder när jag åkte.
  Ovanför Sjulsarvsvägen har arbetet med asfalteringen av elljusspåret 4,2 km upp över lindor och hagar påbörjats. Där kommer rullskidåkare, cyklister, rullstolsburna och erfarna inlinesåkare få en trafiksäker miljö för träning och tävling!
  Sven

 29. Söndag 10 maj och regn faller över hela Falun och Lugnet. Riksskidstadion glänser av svart, våt asfalt med fin gräng. Inte läge för inlinesåkning just nu, men det ser bra ut. Rör har lagts ned för elektronisk tidtagning etc. Återstår att linjera banor för rullskidor och inlines. Ska bli spännande att testa vår nya stadion snart!
  Sven

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *