Barn & ungdomsverksamhet

Föreningen har en barn- & ungdomskomitté som arbetar för att utveckla verksamheten bland de yngre.
Föreningen deltar och driver flera projekt vars mål är att vidareutveckla skridsko- och inlinesverksamheten för barn och ungdomar i regionen Falun och Borlänge.

Träningar
Föreningen bedriver barn & ungdomsträningar på både inlines och skridskor.
För närmare information om tider och platser, se Träningskalendern.

Utlåning & uthyrning skridskor
Föreningen har köpt in hastighetsskridskor för skolverksamhet och för utlåning och uthyrning till medlemmar. Barn och ungdomar upp till 10 år som är aktiva på föreningens träningar och aktiviteter får låna hastighetsskridskor det första året för att prova om det är något man vill fortsätta med. Efter första året kan man hyra skridskor för 300kr/säsong

Ungdomar mellan 10 och 16 år kan hyra hastighetsskridskor med fast häl för 300kr/säsong. Hastighetsskridskor med klapp kan lånas gratis upp till 3 träningar/aktiviteter i mån av tillgång. Sedan kostar det 50kr träning/aktivitet i mån av tillgång.

Ungdomar över 16 år kan prova hastighetsskridskor med klapp 3ggr gratis, sedan kostar det 50kr/gång i mån av tillgång.

Med tillfällen menas träningar/aktiviteter men där det inte finns garanti för att man kan låna hela träningen/aktiviteten beroende på om andra också vill prova.

Kontakta Björn Larsson eller Daniels Sven Olsson om ni vill prova hastighetsskridskor, så att vi kan se till att rätt storlek kommer med till träningen.

Försäkring
Alla barn och ungdomar till och med det att de fyllt 14 år och som är medlemmar i föreningen är försäkrade på träning och tävling via Svenska Skridskoförbundet. Mer information finns på förbundets hemsida och Folksams hemsida.