Barn & ungdomsverksamhet

Last Updated on 2021-12-13 by WebMaster

Föreningen har en barn- & ungdomskommitté som arbetar för att utveckla verksamheten bland de yngre.

Föreningen är mycket noga med att följa de riktlinjer som RF-SISU har utfärdat den 1:a januari 2020, när det gäller den årliga kontrollen av registerutdrag ur belastningsregister för samtliga ledare som har uppdrag med ”direkt och regelbunden kontakt med barn”.

Föreningen deltar och driver flera projekt vars mål är att vidareutveckla skridsko- och inlinesverksamheten för barn och ungdomar i regionen Falun och Borlänge.

Träningar
Föreningen bedriver barn & ungdomsträningar på både inlines och skridskor. För närmare information om tider och platser, se DAS Aktivitetskalender.

Utlåning & uthyrning skridskor och inlines
Föreningen har köpt in hastighetsskridskor/inlines för skolverksamhet och för att prova på sporten, samt till uthyrning till barn/ungdom som är medlemmar.
Här finns mer info om hyra av skridsko/inlines samt klubbkläder.

Kontakta barn.ungdom@activeskaters.se om ni vill prova hastighetsskridskor/inlines (helst i förväg!), så att vi kan se till att rätt storlek kommer med till träningen.

Försäkring
Alla barn och ungdomar till och med det att de fyllt 14 år och som är medlemmar i föreningen är försäkrade på träning och tävling via Svenska Skridskoförbundet. Mer information finns på förbundets hemsida och Folksams hemsida.