Klubbens historia

Föreningen startades 11 mars 2007. Det började med att några personer bedrev inlines och skridsko verksamhet under Stora Tuna IK men valde att bryta ut verksamheten och skapa en egen klubb. Initiativtagare var David Hjalmarsson och Niclas Granér som tillsammans med några andra bildade klubben.

Klubben fortsatte sedan att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet på skridsko och inlines. Betoningen var mestadels på turåkning både sommar och vinter. Träning och tävling handlade mest om längre distanser men på inlines så tävlades det även på kortare distanser på bana. Mycket av träning och tävling hade en betoning av trivsel men genom David Hjalmarsson så hade klubben även en åkare på elit-nivå.

Klubben har sedan starten arrangerat några inlinestävlingar på hemmaplan med Marathon SM 2009 som en höjdpunkt.

Våren 2010 startade föreningen barn & ungdomsträning på inlines och hösten 2010 startades även barn & ungdomsträning på skridsko. Detta mycket tack vare Sven Olsson och Olle Eriksson som tog ett ansvar kring barn & ungdomar i klubben.

Hösten 2010 påbörjade klubben ett samarbetsprojekt med Hagaström skridsko för att utvecklas som klubb. Klubben beviljades även ett bidrag från idrottslyftet (Svenska skridskoförbundet) som gjorde att klubben kunde köpa in inlines och skridskor för barn & ungdomsverksamheten.

Under hösten 2010 påbörjade även klubben ett skolprojekt där man också fick ett bidrag från idrottslyftet (Dalarnas idrottsförbund) som gjorde att kan kunde komplettera med fler skridskor i storlekar för yngre barn årskurs 3 till 6. Under vintern provade 120 elever i Falun på hastighetsskridskor i aktiviteter som ordnades av klubben.

Sedan våren 2011 ingår klubben i ett föreningsutvecklingsprojekt med Svenska skridskoförbundet och SISU för att utvecklas som klubb. Projektet är en satsning för att se hur man på bästa sätt ska hjälpa små föreningar att växa.

Hösten 2011 startade klubben ett nytt skolprojekt där fler skridskor för äldre barn & ungdomar köptes in för att kunna utöka skolaktiviteterna.

I början av 2012 lanserade klubben en ny hemsida för att lättare kunna locka nya medlemmar.

 

Senaste Foruminläggen

12 jan 2020 av Sven Olsson

Fyra ivriga pojkar och en flitig...

11 jan 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur söndag 12 jan 09.30 Plats...

10 jan 2020 av Thomas Plahn

Hej alla Klubbtur på Vällan lördag...

10 jan 2020 av Sven Olsson

Fredag 10 jan kändes som en...

9 jan 2020 av Sven Olsson

Måndags- och onsdagsträningarna skedde i milt...

5 jan 2020 av Sven Olsson

Trettondagsloppet blåste nästan bort! Trettondagsloppet på...

4 jan 2020 av Thomas Plahn

Hej Klubbtur på Vällan söndag morgon....

4 jan 2020 av David Hjalmarsson

Stort stort tack till alla funktionärer...

30 dec 2019 av Sven Olsson

Näst sista dagen på året, måndag...

28 dec 2019 av Sven Olsson

Fredag 27 dec blev det förmiddagsskridsko...

23 dec 2019 av Sven Olsson

Dan före dan, den 23 dec...

Senaste Facebookinläggen