Klubbens historia

Föreningen startades 11 mars 2007. Det började med att några personer bedrev inlines och skridsko verksamhet under Stora Tuna IK men valde att bryta ut verksamheten och skapa en egen klubb. Initiativtagare var David Hjalmarsson och Niclas Granér som tillsammans med några andra bildade klubben.

Klubben fortsatte sedan att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet på skridsko och inlines. Betoningen var mestadels på turåkning både sommar och vinter. Träning och tävling handlade mest om längre distanser men på inlines så tävlades det även på kortare distanser på bana. Mycket av träning och tävling hade en betoning av trivsel men genom David Hjalmarsson så hade klubben även en åkare på elit-nivå.

Klubben har sedan starten arrangerat några inlinestävlingar på hemmaplan med Marathon SM 2009 som en höjdpunkt.

Våren 2010 startade föreningen barn & ungdomsträning på inlines och hösten 2010 startades även barn & ungdomsträning på skridsko. Detta mycket tack vare Sven Olsson och Olle Eriksson som tog ett ansvar kring barn & ungdomar i klubben.

Hösten 2010 påbörjade klubben ett samarbetsprojekt med Hagaström skridsko för att utvecklas som klubb. Klubben beviljades även ett bidrag från idrottslyftet (Svenska skridskoförbundet) som gjorde att klubben kunde köpa in inlines och skridskor för barn & ungdomsverksamheten.

Under hösten 2010 påbörjade även klubben ett skolprojekt där man också fick ett bidrag från idrottslyftet (Dalarnas idrottsförbund) som gjorde att kan kunde komplettera med fler skridskor i storlekar för yngre barn årskurs 3 till 6. Under vintern provade 120 elever i Falun på hastighetsskridskor i aktiviteter som ordnades av klubben.

Sedan våren 2011 ingår klubben i ett föreningsutvecklingsprojekt med Svenska skridskoförbundet och SISU för att utvecklas som klubb. Projektet är en satsning för att se hur man på bästa sätt ska hjälpa små föreningar att växa.

Hösten 2011 startade klubben ett nytt skolprojekt där fler skridskor för äldre barn & ungdomar köptes in för att kunna utöka skolaktiviteterna.

I början av 2012 lanserade klubben en ny hemsida för att lättare kunna locka nya medlemmar.

 

Senaste Foruminläggen

25 sep 2021 av Accstorestaf

A very good account store, it...

8 maj 2021 av WebMaster

Hej Jan! Reglerna och priserna för...

5 maj 2021 av Jan Sjögren

Vad gäller för individuell träning på...

12 mar 2021 av Thomas Plahn

Klubbtur i morgon lördag 13 mars...

5 mar 2021 av Thomas Plahn

Hej Troligen en medlemstur söndag fm...

18 feb 2021 av Niclas Agné

På lördag 20 februari ordnar vi...

11 feb 2021 av Thomas Plahn

Lördag 13 februari är nästa tillfälle...

31 jan 2021 av Thomas Plahn

Nu börjar isarna växa även i...

15 jan 2021 av Jan Sjögren

Provade sportfältet ikväll. Helt ok is....

15 jan 2021 av Sven Olsson

Lugnets skridskobana på friidrottsplanen är färdig...

14 jan 2021 av Yvonne Bengtsson

Dagsfärsk rapport från isbanan på sportfältet...

Senaste Facebookinläggen