Klubbens historia

Föreningen startades 11 mars 2007. Det började med att några personer bedrev inlines och skridsko verksamhet under Stora Tuna IK men valde att bryta ut verksamheten och skapa en egen klubb. Initiativtagare var David Hjalmarsson och Niclas Granér som tillsammans med några andra bildade klubben.

Klubben fortsatte sedan att bedriva tränings- och tävlingsverksamhet på skridsko och inlines. Betoningen var mestadels på turåkning både sommar och vinter. Träning och tävling handlade mest om längre distanser men på inlines så tävlades det även på kortare distanser på bana. Mycket av träning och tävling hade en betoning av trivsel men genom David Hjalmarsson så hade klubben även en åkare på elit-nivå.

Klubben har sedan starten arrangerat några inlinestävlingar på hemmaplan med Marathon SM 2009 som en höjdpunkt.

Våren 2010 startade föreningen barn & ungdomsträning på inlines och hösten 2010 startades även barn & ungdomsträning på skridsko. Detta mycket tack vare Sven Olsson och Olle Eriksson som tog ett ansvar kring barn & ungdomar i klubben.

Hösten 2010 påbörjade klubben ett samarbetsprojekt med Hagaström skridsko för att utvecklas som klubb. Klubben beviljades även ett bidrag från idrottslyftet (Svenska skridskoförbundet) som gjorde att klubben kunde köpa in inlines och skridskor för barn & ungdomsverksamheten.

Under hösten 2010 påbörjade även klubben ett skolprojekt där man också fick ett bidrag från idrottslyftet (Dalarnas idrottsförbund) som gjorde att kan kunde komplettera med fler skridskor i storlekar för yngre barn årskurs 3 till 6. Under vintern provade 120 elever i Falun på hastighetsskridskor i aktiviteter som ordnades av klubben.

Sedan våren 2011 ingår klubben i ett föreningsutvecklingsprojekt med Svenska skridskoförbundet och SISU för att utvecklas som klubb. Projektet är en satsning för att se hur man på bästa sätt ska hjälpa små föreningar att växa.

Hösten 2011 startade klubben ett nytt skolprojekt där fler skridskor för äldre barn & ungdomar köptes in för att kunna utöka skolaktiviteterna.

I början av 2012 lanserade klubben en ny hemsida för att lättare kunna locka nya medlemmar.

 

Senaste Foruminläggen

13 sep 2020 av Lars Bäcksholm

Onekligen en utmanande slinga på 2.8km...

5 jul 2020 av Eliyana Mahrai

jag träning hos er

5 jun 2020 av Sven Olsson

Fredag 5 juni hängde regnet i...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Måndag 1 juni kom sommaren på...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Den sista dagen i maj blev...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Finbesök av skridskovännerna från Hagaströms SK...

2 jun 2020 av Sven Olsson

En fredag kväll när sommarn börjar...

27 maj 2020 av Sven Olsson

Inlinesträning för barn/ungdom hölls onsdag 25...

14 maj 2020 av Sven Olsson

Premiär på nya asfaltsbanorna på Lugnet!...

10 maj 2020 av Sven Olsson

Söndag 10 maj och regn faller...

21 mar 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur för medlemmar Stora Aspan söndag...

Senaste Facebookinläggen