Klubb information

Dala Active Skaters är en skridsko och inlines klubb som bedriver tränings- och tävlings- verksamhet, men vi lägger även stor vikt vid gemenskapen på och utanför isen.

Vi är en breddklubb där alla kan vara med. Gammal och ung, nybörjare och elit, du som åker för nöjes skull eller för träningseffekten. Det viktiga är att du tycker om att åka skridskor.

Ni som gör oss sällskap kommer nog märka att vi är ett go o glatt gäng.

Vi är en klubb med driv. Vi strävar efter att växa och bli fler, framför allt på barn- och ungdomssidan.

På vintern åker vi mest på Runns plogade banor och sportfältet, men har även regelbundna träningar på konstfrusna bandyplaner. Borlänge-Falun området erbjuder fantastiska möjligheter till skridskoåkning där man ofta i början av säsongen kan ge sig ut på spegelblanka sjöisar och sedan resten av säsongen kan åka på plogade banor tack vare Runn-is som plogar de milslånga banorna på Runn, dag som natt. Förutom det så har vi en fantastisk möjlighet på sportfältet i Borlänge där det nästan hela säsongen finns en spolad naturisbana som är 1,25 km lång. Innan naturisarna lägger sig så kan vi åka på bandyplanerna och finslipa tekniken eller bara njuta av att få åka skridskor. De sista åren har vi dessutom tack vare samarbete med Hagaström skridsko och Sandvikens Skridsko kunnat åka skridskor inne i Göransson Arena i Sandviken redan i september.

På sommaren åker vi mest turer men har även regelbundna teknikträningar. Borlänge och Falun området bjuder även på inlinesvägar i toppklass. Området kring flygfältet i Borlänge har länge varit bland det bästa man kan hitta i landet. Speciellt södra Borlänge passar för inlines åkning då det är ganska slätt och för det mesta bra asfaltskvalite. Men det går att åka inlines runt hela Borlänge och är man inte rädd för lite backar går det att åka mellan båda städerna också. Falu-området är backigare men även här finns en del väldigt vackra och fina vägar.
På sommaren bedriver vi även teknikträning både för barn, ungdom och vuxna på bilprovningen i Falun.

Vi åker även på tävlingar, träningsläger och nöjesresor (där vi åker inlines eller skridskor förstås) både i Sverige och utomlands. Vi arrangerar även själva tävlingar och ordnar diverse aktiviteter som slipkurser och klubbmiddagar.

Nedladdningsbart material

Senaste Foruminläggen

25 jan 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur , fikatur, söndag 26 jan...

25 jan 2020 av Thomas Plahn

Friluftsfrämjandet har gjort en liten filmsnutt...

24 jan 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur lördag 25 jan kl. 10.00...

12 jan 2020 av Sven Olsson

Fyra ivriga pojkar och en flitig...

11 jan 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur söndag 12 jan 09.30 Plats...

10 jan 2020 av Thomas Plahn

Hej alla Klubbtur på Vällan lördag...

10 jan 2020 av Sven Olsson

Fredag 10 jan kändes som en...

9 jan 2020 av Sven Olsson

Måndags- och onsdagsträningarna skedde i milt...

5 jan 2020 av Sven Olsson

Trettondagsloppet blåste nästan bort! Trettondagsloppet på...

4 jan 2020 av Thomas Plahn

Hej Klubbtur på Vällan söndag morgon....

4 jan 2020 av David Hjalmarsson

Stort stort tack till alla funktionärer...

Senaste Facebookinläggen