Inlinessäsongen 2020 avslutades på Lugnet den 18 okt med att lätta snöflingor föll och fuktade asfalten. Vi började med en liten inlinesträning, där jag och födelsedagsbarnen Ellinor, 9 år, och Alice, 13 år, testade backarna upp mot Dalahus-stugan i nordanvinden mot oss uppför och i ryggen på väg ner. Oj, oj oj!, vad det gick! Men tjejerna klarade backarna galant, både upp och ner. Lilla Emilia och hennes pappa nöjde sig med stadionåkning liksom Anna.
Efter träningen bjöd Ellinor och Alice på egenhändigt bakade läckerheter och Craig hade fixat kaffe, thé och Festis med bullar. Vi hurrade fyrfaldigt och njöt av solstrålarna vid VM-huset. Efter fikat fanns möjlighet till information, bildspel, klädprovning, skridsko- och inlinesköp samt att prova på slideboard, där Sammi visade hur man gör. En trevlig avslutning på säsongen. Tack till alla för inlinessäsongen 2020!
Sven
... See MoreSee Less

View on Facebook

Inför medlemsmötet på söndag 18/10 12-14 har jag satt ihop ett nytt infoblad med bilder från de senaste säsongerna. Kom till Lugnets skidstadion, VM-huset på söndag så får du veta mera!
Sven
... See MoreSee Less

View on Facebook

Det börjar lida mot vinter!
Höstkylan var påtaglig vid träningen på Lugnets skidstadion onsdag 14 okt 2020. Bara några få plusgrader och en snål nordanvind som bet rejält i kinder och händer. Men det finns entusiaster! Barnen Elis, Ellinor, Jonas, Klara, Emilia liksom tonåringen Sammi, mammorna Linda och Anna, pappa Lars och jag var där för att åka. Vi höll oss varma med backkörning upp och ner, upp och ner. Vi körde översteg i små och stora kurvor och vi tävlade i stafett - barn mot vuxna men förstås med olikstora banor. Första loppet 4 x 2 sträckor blev en jämn historia medan nästa försök med Klara och Lars, alltså 5 x 2 sträckor vanns av barnen.
Söndagen den 18 okt har vi årets sista inlinesträning 10-12 samt medlemsmöte med fika, information och annat roligt 12-14!
Veckan därpå läggs snö ut på skidstadion!
Sven
... See MoreSee Less

View on Facebook

Måndag 12 okt var Ralf och jag inbjudna av Falu BS till en workshop på Scandic Hotel, Lugnet, för att tillsammans med Svenska Bandyförbundet, bandyklubbarna, ishockeyföreningarna, konståkningsklubben och curlingklubben diskutera möjligheterna att få till en inomhusarena för alla issporter i Falun. Det blev ett mycket bra möte med många samstämmiga intryck av vad en inomhushall skulle kunna betyda för alla föreningar, för att få fler att delta i issporter, för att attrahera läger, tävlingar, event och evenemang, för samverkan och samarbete mellan våra olika idrotter och för att höja Lugnets och Faluns status som idrottsstad.

Bandyförbundet redovisade exempel från de senaste hallbyggena i Sverige och betydande effektivisering och kostnadsminskning när det gäller drift och underhåll, klimat och miljö. Lilla Söderhamn, inte ens hälften så stor kommun som Falun, har byggt en ganska enkel och billig hall, där de nu kan ha is året runt till samma driftskostnad de hade för Hällåsens konstfrysta bandybana under okt-mars tidigare. De har även lockat många att förlägga läger, träningar och tävlingar/matcher till hallen. Skridskoklubbarna Hagaströms SK i Gävle, Sundsvalls SK och vi hade träningsläger där i fjol och ska snart dit på läger igen. I år kommer vi i DAS att ha varit på skridskoläger i hallarna i Västerås, Edsbyn och Söderhamn samt i Sundsvall innan det överhuvudtaget finns is på Lugnets bandyplan. Tänk vilka utlägg och vilken tid vi kunde ha sparat om vi hade haft en hall på Lugnet!

Falun och Lugnet får inte bli mer akterseglat än så här! Det är dags för en arena under tak för att issporterna i Falun inte ska dö!

Sven
... See MoreSee Less

View on Facebook

Regnet det bara faller ner...Vilken tur då att vi fick en istid i Tälthallen lördag 10 okt! Fem barn, Sebastian, Lukas, Gabbe, Ellinor och Sofia, och fyra vuxna, Linda, Anna, Olle och jag, hade en timmes teknik- och åkträning med betoning på kurva, översteg och sittställning. En kul konstafett och lite testlopp över 1-2-3 varv blev det också.
Söndagens inlinesträning ställdes in på grund av ihållande regn.
Sven
... See MoreSee Less

View on Facebook

Senaste Foruminläggen

4 okt 2020 av Stefan johansson

Hej Jag har Ett par BONT...

13 sep 2020 av Lars Bäcksholm

Onekligen en utmanande slinga på 2.8km...

5 jul 2020 av Eliyana Mahrai

jag träning hos er

5 jun 2020 av Sven Olsson

Fredag 5 juni hängde regnet i...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Måndag 1 juni kom sommaren på...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Den sista dagen i maj blev...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Finbesök av skridskovännerna från Hagaströms SK...

2 jun 2020 av Sven Olsson

En fredag kväll när sommarn börjar...

27 maj 2020 av Sven Olsson

Inlinesträning för barn/ungdom hölls onsdag 25...

14 maj 2020 av Sven Olsson

Premiär på nya asfaltsbanorna på Lugnet!...

10 maj 2020 av Sven Olsson

Söndag 10 maj och regn faller...

Senaste Facebookinläggen