Åka skridskor – var, när & hur?

Last Updated on 2022-04-11 by

Åka skridskor på Sjöis

Nu finns det ett gäng sjöar i Falun / Borlänge som har mycket fin is för sjöisåkning.

Bild: Christian Andersson (DAS)

Med tanke på säkerheten och att det faktiskt är mycket roligare att åka tillsammans erbjuder Dala Active Skaters följande för sina medlemmar säsongen 2021/2022:

Ledarledda medlemsturer lördagar. Dessa sker främst på plogade banor (alternativt megatjock is). Alla Medlemmar är välkomna oavsett fart då vi delar upp oss i olika grupper. Mer info finns här.

Teknikkurser arrangeras för sjöisåkare som är medlem i klubben. Mer information om datum och tid kommer inom kort.

Säkerhetskurs för medlemmar. Då kunskap, utrustning och sällskap är grundpelarna för sjöisåkning erbjuder klubben inom snart en säkerhetskurs för sina medlemmar. Även våra medlemmar som tidigare har gått kursen är mer än välkomna att delta i kursen. Mer info finns här.

Säkerhetsutrustning Som medlem har man möjlighet att köpa högkvalitativ säkerhetsutrustning med DAS logo till ett rabatterat pris. Mer info finns här.

Som vanligt är alla våra medlemmar även välkomna att träna på bana. Det erbjuds regelbunden träning för sjöisåkare på bana. Mer information publiceras under ”Nyheter”.

 

Hur går det till?

1. Bli medlem i Dala Active Skaters.  Aktuella avgifter finns på sidan du anmäler dig. Som medlem kan du delta i samtliga skridsko- och inlinesverksamheterna.

2. Inbjudan till en medlemstur publiceras senast kl. 20.00 dagen innan, under ”Nyheter” på medlemssidorna.
I utlysningen kommer även information om kravnivån på aktuell säkerhetsutrustning. Regler avseende säkerhet återfinns även på hemsidan under Säkerhet på sjöis.

Välkomna!


Åka skridskor på Bana – Var, när & hur?

En nyhet för säsongen 2021/2022 är att det nu är träningar på Karlsbyhedens bandybana på veckodagarna. Det här möjliggör fler träningar där fler kan delta efter jobbet! Söndagar är det fortsatt träning på Lugnets bandybana. Om väderförhållanderna tillåter spolas även Lugnets friidrottsbana (400m) och sportfältet i Borlänge.

Sammi van Vliet och Isak Bengtsson


Hur går det till?

1. Bli medlem i Dala Active Skaters. Aktuella avgifter finns på sidan du anmäler dig. Som medlem kan du delta i samtliga skridsko- och inlinesverksamheterna.

2. Tid, kategori och plats, se Aktivitetskalendern på DAS hemsida (Nu kan du åka)

Välkomna!