SweSports Summer Camp 2022

Last Updated on 2022-08-23 by WebMaster

(sidan uppdaterad 2022-07-22, kl 11.30)

För Senaste Nytt och Deltagarenkät- klicka här


Välkommen till Falun!

Mellan den 24-28:e juli bjuder vi in till SweSports Summercamp 2022 på Lugnet i Falun, ett unikt idrottscentrum i mellansverige. Campen riktar sig till alla SweSports idrotter, familjer och till den som vill få fem dagars träning med sina kompisar.

Lugnet i Falun, med bl a en nybyggd inlinesbana på Riksskidstadion

Campen riktar sig från barn till vuxna och vi kommer gruppera in alla anmälda för sin idrott i olika träningsgrupper.

Riksmästerskap Inlines. I samband med vårt Summer Camp 2022 i Falun den 24-28:e juli organiseras det även ett Riksmästerskap på Inlines 27-28 juli där vi ska se vilka som är snabbast på inlines i Sverige. Mer information om distanser, formatet på tävlingen och hur du anmäler dig, hittar du här!
OBS : du måste anmäla dig separat till inlinestävlingen, även om du anmäler dig till Summer Camp!

Lugnet erbjuder mycket fina möjligheter till träning och andra aktiviteter. På området finns tre inlinesbanor, ishall, friidrottsanläggning, gym, inomhushallar, terräng för löpning och fina möjligheter till cykelträning. Utöver det finns det tillgång till bad, en tur i bergbanan och möjligheten att turista i Falun.

Sevärdheter och utflyktsmål
För mer info om olika utflyktsmål eller andra fritidsaktiviteter, i eller runt Falun, klicka här. För mer speciella tips från DAS experten, se även här!

SweSports tillsätter tränare och ledare för respektive idrott och träningsgrupp och ansvarar för programmet till Summer Camp 2022, se nedan.

OBS:
Alla som har anmält sig fram till den 30:e juni är med i utlottningen av en tavla på Nils van der Poel!

Program

Programmet inkluderar förutom gemensamma och specifika träningar per tränings- och åldersgrupp, även föreläsningar från framstående personer ur idrottsvärlden och olika sociala aktiviteter för samtliga deltagare, dvs inkl föräldrar samt evt andra medföljande barn.
Vi erbjuder två föreläsningar. Båda kommer genomföras under måndagen. Den första börjar kl. 14:30 och där får vi träffa Jens Westergren som jobbar på Högskolan Dalarna. Jens föreläsning berör temat ”Test i labb eller i verkligheten”. Denna föreläsningen riktas främst till äldre ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och föräldrar.

Under den andra föreläsningen får vi träffa får egna OS-guldmedaljör Tomas Gustafson. Tomas kommer att tas oss med på sin resa från ungdomsåren till OS-medaljerna. Föreläsningen börjar kl 18:00 i ”Bandyhuset”. Här bjuder vi in samtliga men valfritt för våra allra yngsta.

Vi har även tillgång till ishall för både skridsko och evt kälkträning.

Här finns de specifika programmen per dag och per grupp:
Program till Grupp 1: Barn upp till och med 12 år
Program till Grupp 2: Barn och Ungdomar mellan 13-14 år
Program till Grupp 3: 15 år och äldre (Juniorer, Seniorer och Veteraner)

(OBS: programmen per grupp är alltid uppdaterade – kolla för evt specifika ändringar på WhatsAppen gruppen).

Utflykter:

Redan på söndagen kommer vi tillsammans vandra upp för ”Mördarbacken” till hoppbacken på Lugnet. Där kommer vi grilla korv och få höra lite historia om Falun, Lugnet och Dala Active Skaters. Likaså kommer vi genomföra lite olika lekar. Vi planerar att starta vandringen ca 18:30.

måndag planerar vi för en gemensam utflykt till Falu gruva. Till gruvan kan man ta sig på inlines, cykel eller i bil. Daniels Sven Olsson, f.d. museichef vid gruvan kommer berätta om platsen och tar alla som vill med på en promenad runt Stora Stöten. 

Tisdag 26/7 kl 18.00 gör vi en utflykt till Samuelsdal, bergmästarens lantställe, numera golfbana, där alla som vill får testa på golf. För de som vill ordnar vi ”Längsta drive”, ”Flest chippar i nätet”, ”Putting-Masters 9 hål” och ”Släntputtning”. Inlines, cykel eller bil går utmärkt även dit! Klubbor och bollar finns att låna.

Onsdag 27/7 18.30-19.30 RM inlines sprint och Torsdag 28/7 09.30-11.30 RM inlines distans. Här kan man anmäla sig på plats.
Kontakta Mattias Hadders för anmälan.

OBS: Utflykter är per idag preliminära och kan komma att justeras.

Incheckning:

Incheckning till campen kommer att ske vid Mattias Hadders stuga som finns i området ”skidbyn” på Lugnets camping. Här kommer du att få ut din T-shirt, matkuponger (om du beställt det) och allmän information. Håll utkik efter SweSports flaggor och roll-ups.

OBS: Nycklar till stugor eller bokade campingplatser hämtas ut i receptionen på Lugnets camping.

Matpaket

Vi erbjuder fyra olika matpaket (husmanskost), som levereras av Lugnets Restaurang, eller så står du för maten själv.

Matpaket 1 a/b:
Paketet innehåller 4 Lunch +  4 Middag; söndagkväll t o m onsdag kväll
1a. kostnad: 900 kr per person t o m 9 år
1b. kostnad: 960 kr per person 10 år och äldre 

Matpaket 2 a/b:
Paketet innehåller 4 Frukost + 4 Lunch + 4 Middag; söndagkväll t o m torsdag fm
2a. kostnad: 1260 kr per person t o m 9 år 
2b. kostnad: 1360 kr per person 10 år och äldre 

Alla som har beställt våra olika matpaket kommer att kvittera ut matkuponger i samband med incheckningen. Dessa matkuponger ska lämnas in i samband med samtliga måltider måltider.
Frukost kommer att serveras i Bandyhuset, mellan kl 07.45 -08.30
Övriga måltider serveras på Tavernan på Lugnet.


Tränings/åldersgrupper

Deltagarna delas in i 4 åldersgrupper för att få ett så bra anpassat program som möjligt för alla. 

Grupp 1: Barn upp till och med 12 år. Inriktningen på träningen kommer vara allsidighet i lekformat med inslag av specifik träning, koordination och styrketräning med kroppen som belastning. Gruppen kommer träna upp till 2 pass per dag. 

Grupp 2: Barn och Ungdomar mellan 13-14 år. Inriktningen på träningen kommer vara allsidighet med inslag av specifik träning, koordination, styrketräning med kroppen som belastning och konditionsinriktad träning. Gruppen kommer träna upp till 2 pass per dag.

Grupp 3: 15 år och äldre (Juniorer, Seniorer och Veteraner). Inriktning på träningen kommer vara en variation mellan specifik träning, styrketräning med och utan vikter och kondition i form av löpning eller cykel. Gruppen kommer träna upp till 2 pass per dag.

Grupp 4: Föräldragruppen. Tillresta föräldrar kommer att erbjudas minst ett träningspass per dag med olika teman på träning. Inriktningen kommer vara bla koordination, kondition, styrketräning och rörlighet.

Gruppindelning

Vi närmar oss vårt Summer camp i Falun och här kommer lite uppdateringar gällande grupper och program. Grupperna ser ut som följande:

Träningsgrupp 1
Vincent Hadders
Finn Hadders
Sigge Hadders
Olle Nyström Eliasson
Ellinor Jonsson
Elvira Östlund
Emilia Bjurén
Elis von Wachenfeldt
Oliwer Rask
Tränare: Johanna Östlund och Sven Olsson
Träningsgrupp 2
Sebastian Larnefeldt Törnqvist
Theodor Östlund
Egil Heneryd
Malte Olsson
Hanna Nyström Eliasson
Felicia Nilsson
Sammi van Vliet
Sander Brenden
Anine Brenden
Tränare: Bent Erik Brenden och Gisle Tverland
Träningsgrupp 3
Hugo Klockar
Per Nilsson
Anders Åkvist
Sebastian Forsmark
Kaspar Norberg
Gustav Arnell
Tina Svensson
Ann Marie Lindqvist
Oskar Nilsson
Wilhelm Ekensskär
Lova Nyström Eliasson
Disa Arnell
Tindra Jansson-Westman
Johanna Magnusson
Tränare: Joel Eriksson och Mattias Hadders
Fotografering

På campen kommer vi att ha med oss Jörgen Wikman som kommer både fungera som fotograf och ”allt-i-allo”. Fotona som tas under campen kommer publiceras på SweSports, Dala Active Skaters hemsidor och sociala medier.
OBS: Vill man inte bli fotograferad eller att bilder på en inte publiceras på våra olika plattformar så meddelar man detta i samband med incheckningen.

Summer Camp 2022 T-shirt

I samband med anmälan till Summer Camp 2022 kan du även beställa vår marinblå Summer Camp 2022 T-shirt i bomull. Tröjorna är unisex modell, storlekar 120 cl till 4XL, och priset är 165 kr (för alla storlekar)!

SweSports Summer Camp 2022 egen T-Shirt

Klicka här för mer info om storlekar och måtten på denna T-Shirt.

OBS:
Sista anmälnings- och betaldag har passerats!!

Glöm inte att även anmäla dig via denna länk till Riksmästerskapet Inlines 2022, 27-28 juli – gratis om du delar i Summer Camp, men kräver en egen anmälan!
Du kan även anmäla dig på plats.

Kontaktinformation SweSports Summer Camp 2022:
summercamp@activeskaters.se

Välkommen till Falun!