Bli medlem nu!

Klicka här för att anmäla dig, eller hela din familj, som medlem i Dala Active Skaters via vårt online system!

 
Du som är redan medlem:

Logga in här på DAS Medlemssidorna

 

Kan du inte bestämma dig än att bli medlem, läs då gärna några rader till… 

Medlemsförmåner – därför vill du bli medlem:

Du tycker om att åka inlines, och/eller åka skridskor (på sjöar eller på bana) med andra, och ha trevligt tillsammans.  Du gillar troligtvis också att få hjälp med att bli bättre och lära dig mer, av kunniga tränare och medlemmar!

Dala Active Skaters har inlines, sjöis- och banåkning på skridskor i samma klubb. Det är bara att prova på de olika formerna, utan att behöva byta klubb eller lösa nya medlemsavgifter!

Skridskoturer på sjöis
– Ni får delta i våra turer på sjöis för enbart medlemmar, som utlysas/annonseras på hemsidan  under “Nyheter” (enbart datumet). Fullständiga uppgifter (plats, tid, krav på utrustning osv) publiceras på DAS Medlemssidorna / Aktuella Sjöisturer. Du som har tillgång till Skridskonätet (se nedan), kommer i framtiden även hitta utlysningen där.

– DAS är medlem i Skridskonätet sedan 2020/2021 och efter godkända teorikurser och praktiska övningar, kan du via ditt medlemskap i DAS få tillgång till Skridskonätet (via en egen DAS ingång) utan extra kostnad. Mer info om hur du kvalificerar dig och kommer åt Skridskonätet via DAS, finns på våra Medlemssidorna (kräver medlemskap och inloggning).

– DAS följer våra speciellt framtagna Säkerhetsregler för sjöisturer och organiserar Säkerhetskurser för medlemmar. Allt för att säkerställa att du kommer att få en skön och säker upplevelse under våra sjöisturer. Som medlem får du även möjlighet att köpa säkerhetsutrustning för sjöisturer, speciellt designade för DAS, med vår logga och i våra färger. Dessutom till rabatterade medlemspriser!

Du kanske gillar att åka skridsko på sjöar, men kan inte bestämma dig för att bli medlem? I så fall hittar du några bra skäl  här!

Lär dig mera via våra Medlemskurser
Som medlem får du tillgång till våra kurser, t ex vår kurs i Issäkerhet för Sjöisskridsko och en Skridskoteknikkurs, som är öppen för alla medlemmar, men riktar sig kanske mest till våra sjöisåkare, som vill lära sig att åka mera effektivt, längre med mindre ansträngning och få en bättre skridskoupplevelse på sjöisar. 

Träning
– Ni får tillgång till bra träningsmöjligheter året runt.
– Ni får möjlighet att lära er grunderna i inlines/skridskoteknik.
– Ni får möjlighet att utveckla er inlines/skridskoteknik oavsett ålder, nivå och ambition.

Tävlingar
Ni får möjlighet att delta i tävlingar för inlines/banåkning. En licens krävs om du deltar i tävlingar. För 14-åringar eller yngre är licensen avgiftsfri. Fyller du 15 år eller mer i kalenderåret licensen gäller för, kostar den 225kr per kalenderår.  Licensen innehåller även en försäkring för träningar och tävlingar.

Utrustning (skridskor/inlines och klubbkläder)
(OBS: för Säkerhetsutrustning, se “Skridskoturer på sjöis”)

 – För att prova-på tillhandahåller klubben gratis enklare skridskor och inlines. Allt naturligtvis i mån av tillgång.

 – Klubben har även lite finare (klapp)skridskor och inlines till uthyrning för samtliga barn/ungdom som är medlem. Vi strävar till att kunna hjälpa barn/ungdom med bra utrustning till tävlingar och köper regelbundet in nya skridskor/inlines för uthyrning, varför vi måste ta ut en hyresavgift. Genom att hyra lite kan man få en ny storlek varje år till en mycket låg kostnad!
För barn/ungdom ges en rabatt ifall det finns fler än ett barn i familjen (familjemedlemskap krävs). Det finns även en rabatt ifall man vill hyra både (klapp)skridskor på vintern och inlines på sommaren, enligt följande:

 – Hyra för finare tävlings/klapp/speed utrustning:
400kr för barn nr 1; 300kr för nr. 2, 200kr för nr 3.; gratis för nr 4.

 – 50% Rabatt för skridskor + inlines, dvs 600kr totalt för skridskor + inlines för barn nr 1 (400 + 50% av 400kr).
Allt naturligtvis i mån av tillgång!
Betalningen görs enbart på plats via Swish när medlemmen hämtar ut skridskorna/inlines efter att hen har visat på plats att hon är medlem i klubben, genom att hen kan logga in på medlemssidorna via mobilen (kom ihåg dina inloggningsuppgifter!) och visa upp namnet/namnen på barnet/barnen.

 – Klubben strävar till att kontinuerligt ha bra klubbkläder och tävlingsdräkter tillgängliga till uthyrning för barn/ungdom, varför vi måste ta ut en hyresavgift inkl en borg, som återbetalas när kläderna lämnas tillbaks. Genom att hyra kläder kan man få en ny storlek varje år till en mycket låg kostnad!  Hyreskostnaden per plagg är i regel 20% av vårt inköpspris inkl frakt/moms. Eftersom vi köper in kläder i lite större mängder blir det bättre priser! 
Betalningen görs enbart på plats via Swish när medlemmen hämtar ut kläderna efter att hen har visat på plats att hon är medlem i klubben, genom att hen kan logga in på medlemssidorna via mobilen (kom ihåg dina inloggningsuppgifter!) och visa upp namnet/namnen på barnet/barnen.

 – Ni får hjälp med er utrustning: t ex möjlighet att lära er slipa skridskor.

 – Medlemmar kan få rätt radie på era egna skridskor mha vår avancerade radieslipmaskin, max en gång per år mot en avgift, som för 2021 har satts till 200kr.
OBS: Läs mer om skenans form och slipning och varför rätt radie är avgörande för en skön åkning.

Möjligheter som ledare/tränare
– Vi ger dig möjlighet att utvecklas som/till ledare och tränare. Klubben behöver kontinuerligt nya ledare och personer som kan hjälpa till. Ju fler, desto mindre belastande och roliga blir det för alla!

Resor och läger
– Ni får möjlighet att delta på de klubbresor vi ordnar i klubben
– Ni får möjligheter att åka på träningsläger och clinics.

Desto fler vi blir, desto större möjligheter får du
– Klubben arbetar aktivt för att få bra och säkra sträckor/banor för inlines och skridskoåkning. Vi tror att detta kan bli en investering för kommunerna som kommer återbetalas genom ökad turism och ökad attraktionskraft gällande inflyttning.
– Vi arbetar aktivt för att stödja Runn-is plogningsverksamhet och skridskoturismen på Runns fantastiska isar.
– Vi arbetar aktivt för att erbjuda skolklasser att kunna prova på skridskoåkning

Och en massa annat…
– Ni kan delta på våra andra aktiviteter utanför isen som tex klubbmiddagar.
– Och inte minst – du får delta i en fantastisk gemenskap 🙂

Som medlem förväntas du…

– Sprida glädje, delta i aktiviteter och hjälpa andra medlemmar!
– Följa föreningens stadgar och regler.
– Bidra till att föreningens verksamhet upprätthålls, dvs hjälpa till med olika arrangemang, samt informera dina bekantar om vår verksamhet, så vi blir fler! 

 

Senaste Foruminläggen

Senaste Facebookinläggen