”Stöttar ISAK-projektet till 100 procent!”

Last Updated on 2021-05-13 by WebMaster

Konståkningsstjärnan lämnade Falun – förutsättningarna för dåliga: ”Stöttar ISAK-projektet till 100 procent”

Jennifer Molin var Faluns konståkningsstjärna och bäst i landet. För fyra år sedan gav hon upp och flyttade – till stor del för att förutsättningarna på Lugnet var för dåliga.
– Jag stöttar ISAK-klubbarnas projekt till 100 procent, säger Jennifer som numera är huvudtränare i en stor klubb i Stockholm.

Jennifer Molin från Falun vann flera SM och NM medaljer.

Jennifer Molin från Falu Konståkningsklubb var ett stort affischnamn för Falun och svensk konståkning i många år. Hon var svensk landslagsåkare i tio års tid och vann ett flertal SM- och NM medaljer. Efter den aktiva karriären blev hon framgångsrik ledare.

– Jag och min familj jobbade för konståkningen i Falun i nästan 30 år och kämpade för att utveckla verksamheten och idrotten. Vi fick verkligen kämpa, det var alltid problem med istider, det fanns inte fler tider att tillgå. Det var isbrist och lokalbrist, svårt med internationella samarbeten och alltid tuffa förutsättningar.

Under årens lopp uppvaktades kommunen för att få till bättre förutsättningar, men när det inte resulterade valde Jennifer till slut att lämna Falun.

– Jag har ju alltid älskat Falun och alltid sagt till andra att det är en sån bra idrottsstad, men sen har jag insett att det inte är så. Jag gav upp hjärtat för Falun kan man säga.

– Därför tycker jag att klubbarnas samarbete och förslag ISAK är jättebra. Ett självklart och fantastiskt projekt och jag hoppas verkligen att det går igenom. Det är något som Falun behövt sen lång tid tillbaka. Om det inte blir av kommer Falun att ligga efter som idrottsstad.

Hon har sett välfungerande verksamheter med bra förutsättningar både utomlands och i Sverige som visar att det går.

– Det finns så många exempel i Sverige där det blivit jättebra med hallbyggena. Det gör så stor skillnad.

I dag är hon huvudtränare i Djursholms Allmänna SK som har 400 konståkningselever.

– Här finns ett jättebra samarbete med kommunen och bra förutsättningar. Jag hoppas verkligen att det kommer bli bra i Falun också det är så många som vill åka skridskor. Med ISAK skulle det bli ett lyft värdigt Falun.

Jennifer Molin får medhåll av Beatrice Hargefeldt, en av huvudtränarna i Falu Konståkningsklubb och Borlänge Konståkningsklubb. Klubbarna samarbetar på grund av isbristen, och det jagas istider i Falun, Borlänge och även i Säter. Det gör det svårt för de aktiva att utvecklas och också svårt för klubben att erbjuda en riktig elitsatsning.

– Det är många som ska samsas om tiderna, vi skulle egentligen behöva dubbelt så mycket tider, det skulle säkert andra klubbar också. ISAK är så viktigt att få till för isidrotterna. En bandyhall – vilken resurs det skulle vara för alla issporter, och så mycket samarbetsmöjligheter som skulle uppstå för föreningarna, säger Beatrice och fortsätter:

– Lugnet som anläggning har så mycket att erbjuda men där ligger isanläggningarna efter. ISAK skulle göra sån otrolig skillnad för våra barn- och ungdomar!