Bandystjärnorna lämnade Falun: ”ISAK skulle bli ett jättelyft”

Last Updated on 2021-05-20 by WebMaster

Tova Grönoset och Wilma Uhlin från Grycksbo är två av landets största bandytalanger. När damlaget tvingades lägga ner fortsatte karriärerna på andra håll i landet – men nu hoppas de på att kommunen säger ja till ISAK-projektet.

Bara för några år sedan var de profiler i Grycksbos starka lag som vann allsvenskan. Men klubbens damverksamhet lagts ner på grund av isbrist hemma i Grycksbo och dåliga förutsättningar för bandyn i Falun.

– Grycksbos damlag tvingades lägga ner verksamheten på grund av dåliga is- och väderförutsättningar. Det kändes jättetråkigt, säger Tova Grönoset som numera har hallen ABB Arena som hemmaplan med sitt Västerås SK.

– Det gör otroligt stor skillnad att spela inomhus. Det är alltid bra förutsättningar på träning och match och det gör så mycket för individen och laget och lockar fler spelare. Så det skulle göra en otrolig skillnad med hall i Falun.

Wilma Uhlin gick till Sandvikens AIK för spel inomhus i Göransson Arena. Numera spelar hon i Skutskär, ett topplag precis som Västerås.

Båda skulle i en framtid vilja återförenas i Falun i ett pånyttfött damlag i Grycksbo.

– ISAK-projektet skulle lyfta och förstärka många idrotter jättemycket och fler skulle flytta till Falun för att gå idrottsgymnasium på Hagströmska. Nu är det ju istället så att det är många som flyttar från Falun, men ISAK skulle ändra på det, det skulle ha väldigt stor effekt, säger Wilma Uhlin.

Nu håller de båda tummarna rejält för att kommunen säger ja till ISAK-projektet. Den 27 maj tar Kultur- och Fritidsnämnden beslut. De båda jättetalangerna stöttar projektet till max. 

– Det gör vi verkligen, både för Grycksbos skull och alla andra klubbar också. Det är otroligt viktigt!