Scandic-chefen om ISAK: ”Skulle vara fantastiskt”

Last Updated on 2021-05-26 by WebMaster

Viktigt för idrotten, folkhälsan – och besöksnäringen.
Även Scandic Lugnet backar upp klubbarnas ISAK-förslag.  
– Det skulle vara fantastiskt, säger hotellchefen Ulrica Boudiaf.

För Scandic Lugnet, som stod färdigt till skid-VM 1993, är det av största vikt att idrotter får möjlighet att utvecklas och leva vidare i Falun.

Hotellet har en stark koppling till de evenemang som hålls på Lugnet – idrottsutövare som besöker området är en betydande inkomstkälla.

– Sport är ju viktigt för oss i och med det läget och den profil vi har, säger Ulrica Boudiaf, nytillträdd general manager på Scandic Lugnet.

Därför håller hon nu tummarna för att kommunen säger ja till utveckling av isanläggningarna på Lugnet.

– All etablering, utveckling och utbyggnad som ökar Lugnets attraktionskraft gynnar oss, säger hon.

Klubbarnas förslag ISAK, isytor med tak, innebär att Halltectältet tas bort och en ny permanent ishall byggs i dess ställe. I anslutning byggs en inomhusdel för curling. Dessutom byggs bandyplanen in med en hall samt en entrédel som servar samtliga isytor. För de nio klubbarna är det avgörande för verksamheten. 

Förutom att säkerställa en hållbar framtid för isidrott i Falun skulle det bli möjligt att i högre utsträckning arrangera läger och och cuper. 

– Vi är glada över initiativ som utvecklar Lugnet och gör det ännu mer levande, det är jätteviktigt för oss såklart att det händer mycket och anordnas cuper, läger och tävlingar som bidrar till besöksnäringen, säger Ulrica Boudiaf.

Kultur- och fritidsförvaltningen fattar beslut i frågan om isanläggningarna på torsdag denna vecka.

– ISAK skulle ju vara fantastiskt för hela verksamheten och för oss på Scandic Lugnet om det gick att genomföra.