Lyckat DAS inlinesläger i Karlstad

Last Updated on 2021-08-02 by WebMaster

Lördagen den 24e juli åkte 11 åkare med anhöriga till inlinesbanan i Våxnäs i Karlstad. Sofia och Noah, Elis och Anders, Anna, Jonas och Elinor, Isak och Sara, samt Sammi och Esther!

DAS åkare och anhöriga i Karlstad 2021-07-24/25

Kl. 10.30 var alla på plats. Det var fint och varmt väder. Banan har rätt doserade kurvor, och tät asfalt, dock lite guppigt efter 10 år. Men ändå härligt att åka på!
Vi körde ett träningspass på 1,5 timme. Alla fick känna in banan först. Sen tränade vi start och kurvor, med många vattenpauser.

Efter en gemensam lunch åkte alla gemensamt till Klarälvsbanan, där vi fick sällskap av 2 åkare från Karlstad inlinesklubben. De hjälpte till med teknik och höll oss sällskap på turen. De äldre åkte 20 km och de yngre 10km, med Esther och Andres Bengtsson på cykel. Anders säkerställde övergångsställen åt oss.

Klarälvsbanan i Karlstad

Halvvägs tog vi en välförtjänt fika som Ella von Wachenfeldt ordnade för oss. Vi avslutade dagen med ett svalkande dopp vid stranden bredvid banan, och Linda och Sebbe anslöt sig där. Många var nöjda men trötta efter dagen!

Ett välförtjänt dopp!

Söndagen var ännu varmare än lördagen, och solen gassade på rejält redan kl 9 på morgonen. Idag fick vi sällskap igen av Magnus och Ove, och det blev en hel del teknik, och sken-korrigering. Vi hittade även tid för ett litet testlopp, innan det blev för varmt. Det blev kanonbra tider för alla! Kolla gärna tiderna i bilden nedan.

Resultaten från Testloppet i Karlstad

Magnus fortsatte med mer teknik medans det blev varmare och varmare. Det blev nya roliga övningar och vi fick justera positionen lite. Sen körde några, som fortfarande hade lite ork kvar, en stafett. Många var nog rejäl trötta vid det läget! Linda, Sebbe Sammi och Esther kollade på nya skridskohallen, innan vi påbörjade hemresan. En stor och fin hal blir det, den ser vi fram emot att åka i!

Den nya skridskohallen i Karlstad som kommer att rymma en fullstor 400m skridskobana!

Det var ett väldigt lyckat läger i Karlstad, och det kan säkert köra i repris!

/Esther van Vliet (redigerat av Webmaster)