Inställt! KM och Öppna Runnmästerskap

Last Updated on 2012-03-09 by WebMaster

Efter en test av banan fredag klockan 17.30 så väljer vi att ställa in KM, MEN….

Vi kommer att försöka köra en tur klockan 10.00 istället. Christian Andersson körde Främby – Källviken och på den delen av banan var isen hård och fin och det låg som mest 2cm vatten på banan. Vi bedömer att det inte är lämpligt att tävla på banan då det ligger vatten på banan och på vissa ställen blir det svårt att åka fort, men om läget inte förvärras kan det bli en njutbar tur = glider fint. Ta med överdrag till skridskor och/eller snödamasker för det kommer vara blött på isen. Ta med ombyte också för ramlar man så blir man blöt. För säkerhetsskull, ta med Isdubbar också!

Inställt – Vi gör ett nytt försök med Klubbmästerskap på naturis nu till helgen, lördag 10 mars klockan 11.00.

Eftersom Marathon SM blev inställt och vi är flera i klubben som skulle vilja köra en längre tävling innan säsongen är slut, så kommer vi även inbjuda till en öppen träningstävling på ca 34km (2 varv på långa slingan) som vi kör parallellt med KM. Vi tror även att det kan finnas intresse från andra håll att köra en sista tävling. Alla oavsett medlemskap är välkomna att delta!

Eftersom isarna kan vara lite nyckfulla med råkar, och vädret fortfarande kan ställa till problem till helgen, så kommer vi återkomma här under Nyheter med ett definitivt besked på fredag eftermiddag hur det ser ut med isar och väder.

Starten är klockan 11.00 vid Runn SS-stugan. Där kommer finnas möjlighet att byta om i omklädningsrummet från 09.30 och efter målgång.

Det blir manuell tidtagning och nummerlappar till alla om det behövs.

Sträckan blir 17 km för KM och 34km för Öppna Runnmästerskapen. Vi kör helt enkelt ett respektive två varv på den 17 km-slinga som är plogad och i bra skick.

Vi kör alltså båda tävlingarna i samma tävling. Den som vill köra båda tävlingarna fortsätter helt enkelt ett varv till.

Kom ihåg att detta är en träningstävling och att vi tävlar på öppna banor för allmänheten. Alla måste visa hänsyn för andra på isen. Det är vi som tävlar som har ansvaret för att ingen olycka händer.

Anmäl er till KM och/eller Öppna Runnmästerskapen nu på lördag genom att skicka ett mail till bjorn.larsson@activeskaters.se.

Ange namn, ålder och vilket/vilka lopp ni vill delta i samt den klass du vill köra: Ungdom Flickor eller Pojkar, Senior Dam eller Herr eller Veteran (35år och äldre) Herr eller Dam.

Vi behöver dessutom 1-2 frivilliga till manuell tidtagning. Är det någon som kan tänka sig att ta på sig detta uppdrag?

Om ni har frågor så hör av er till Björn (072-208 00 02) eller Christian (073-65 63 821).

Välkomna!

DAS tävlings- och träningskommité /Björn & Christian…