Fart och fläkt på Lugnet!

Last Updated on 2021-06-17 by WebMaster

De nya asfaltsbanorna på Lugnets skidstadion har blivit ett rejält lyft för alla på rull – cyklister, rullskidåkare, rullstolsåkare och oss som speedar fram på inlines.

Fina banor och säkra vägar utan bilar och andra fordon gör våra sporter så mycket bättre. Varje kväll tränar massor av olika idrottare på arenan. Kom gärna upp och hälsa på om ni vill veta mer om oss och vår fina sport!

Dala Active Skaters barn och ungdomar tränar flitigt Lugnets inlinesbana på skidstadion, där de nya asfaltsbanorna ger alla cyklister, rullskidåkare, rullstolsåkare och inlinesåkare helt nya och säkra förhållanden för träning och tävling. Skridsko– och inlinesklubben Dala Active Skaters har fått många nya ungdomar att börja åka inlines och har oftast 10-15 barn och ungdomar på de träningar som bedrivs onsdagar och söndagar. Dessutom har flera föräldrar provat på den fina sporten och skaffat egen utrustning för att kunna åka medan barnen tränar.

Ungdomsledarna Sven Olsson, Linda Lundmark och Esther van Vliet har fullt upp med att hjälpa till och instruera. Oftast kör man ett litet teknikpass som uppvärmning innan det blir tuffare åkning med intervaller, backåkning, stafetter och individuella lopp. De flesta träningar avslutas med att de barn som så önskar, får köra testlopp för att försöka sätta nya personliga rekord. Onsdagen den 16 juni var en fin sommardag för träning och testlopp. På 14 lopp sattes 7 nya personliga rekord! Träning ger färdighet!

Trevlig sommar!
/Sven