Dalaskrinnare åkte fort i Sundsvall!

Last Updated on 2021-12-07 by

Sammi van Vliet, Alice Lundberg, Sebastian Larnefeldt och Sara Bengtsson samt Isak Bengtsson, Dala Active Skaters i ett av deras fyra lopp i Sundsvall. Foto: Sven Olsson

Skridskoklubben Dala Active Skaters har fått fin fart på verksamheten och tillhör nu de största och bästa i Sverige. Ett femtontal ungdomar tränar regelbundet på Hedvallen i Karlsbyheden och på Lugnet i Falun. Några av de äldre har redan varit ute på tävlingar i Sundsvall och Hamar och nu var det alltså dags igen. Sammi van Vliet är redan bäst i Sverige i sin åldersgrupp och har även tävlat framgångsrikt i Norge och Nederländerna. Den här säsongen kommer troligen fler skrinnare från Falun att få tävla internationellt.

Gärdehovspokalen i Sundsvall genomfördes i bistert vinterväder den 4-5 dec med 35 deltagare från Trollhättan, Eskilstuna, Västerås, Stockholm, Uppsala, Gävle, Falun och Sundsvall. Dala Active Skaters fem ungdomar skötte sig med den äran och satte 8 nya personliga rekord och tog fina placeringar. Sara Bengtsson kom 1:a i F11-12, Sammi van Vliet 2:a i P15-16, Sebastian Larnefeldt, Alice Lundberg och Isak  Bengtsson blev 4:or i P11-12, F13-14 respektive P15-16.

Vid prisutdelningen medverkade bl.a. Göran van der Poel, pappa till nye världsrekordhållaren Nils van der Poel. Han hade tillåtit Sundsvalls SK att ta fram en unik, specialdesignad godisburk med Nils van der Poels bild på som alla deltagare nu fick som minne. Dessutom utdelades pokaler, sockor och handdukar. Sundsvalls SK svarade för ett utomordentligt trevligt och väl genomfört arrangemang!

Sven Olsson