Aktiv (blöt) helg med flera fina resultat

Last Updated on 2012-02-20 by WebMaster

I helgen har klubbens medlemmar varit aktiva på många håll. I Lördags kördes Siljanskrinnet men även Holländska tävlingar på Runn där klubbens dräkt för första gången kunde ses i tävlingen. På söndagen kördes Vikingarännet mellan Uppsala och Alvik i Stockholm samtidigt som vi själva anordnade en träningstävling på Lugnet.

Runnskrinnet
Enda deltagande från klubben i Siljanskrinnet var Sven Olsson som körde 30km och tog en 3:e plats. Banan gick runt Orsasjön och det verkar delvis ha varit blåsigt med svåråkt is som kostade Sven en vurpa med skrapmärken i ansikte och en ömmande handled. Vi hoppas det inte blev några allvarliga skador! Finns dock inga resultatlistor tillgängliga ännu.

KPN GP
I torsdags kördes den första av KPN GP tävlingarna på Runn. I torsdags så körde dock enbart damerna och inga Svenska deltagare fanns med. I lördags ställde dock vår ordförande Lars Bäcksholm upp tillsammans med 3 andra svenskar i herrarnas GP och försökte hänga med men som för övriga Svenskar så höll det inte ens ett varv. Vi som känner Lars vet att det är svårt att hålla hans tempo längre sträckor och om ni läser hans berättelse på forumet så inser man hur fort det går under dessa tävlingar. Men bra med lite publicitet och att vi syns, speciellt med tanke på alla Holländare som ser på dessa tävlingar så är nog Lars mer känd i Holland än i Sverige numera 🙂 Men en dag så ska vi vara med och slåss!

Filmer från GP tävlingarna ligger upplagda under Filmer i menyn

Vikingarännet
Söndagens Vikingaränn väntades bjuda på bästa isförhållandena någonsin men tyvärr var inte vädrets makter på vår sida och det blev istället bland de sämsta förhållandena. Första milen från start var tydligen någorlunda men inte bra med Runn kvalité mätt. Sedan avlöste tydligen stöpis och vattensamlingarna varandra och sista milen ska tydligen varit rena simturen. Lina har skrivit en del om hur det var och har även både filmer och bilder på sin blogg http://ardetintemer.blogspot.com/2012/02/vikingarannet-2012.html. Tv har också gjort ett inslag av förhållandena och som vanligt har DAS åkare lyckats hamna på bild också: http://svtplay.se/v/2714580/abc/19_2_18_10?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2714658/sb,p103287,1,f,-1.

En stark insats gjordes av Rikard Noberius som är ny medlem sedan förra veckan. Rikard tog sig imponerande in som 10:a på 3.28 i tävlingsklassen mitt bland rutinerade och starka åkare. Christian Andersson hade ett jobbigt lopp med hastighetsskridskor på fötterna som skar ner genom stöpisen men lyckades placera sig en 23:e plats på 4.14 i tävlingsklassen. Frank är stark som vanligt och kom i mål efter Christian som 24:a på 4.30. Lina Börjes gjorde ett starkt lopp och körde in på en 2:a plats i motionsklassen. Göran Nilsson som också är en ganska ny medlem körde in på en 222 plats på 6.11.

Starkt jobbat allihopa, speciellt med tanke på förutsättningarna!

Lugnetbragden
I Lugnetbragden som hölls på Lugnet deltog Sammi van Vliet 5 år och Julia Bengtsson 6 år. 2 av våra yngsta medlemmar som i alla fall åker skridskor på egna ben. Julia körde 4 varv (1000m) ensam på tiden 4.12,19.