Senaste Nytt om Summer Camp 2022

Denna sida visar alla nyheter kring Summer Camp 2022 i Falun; allt eftersom de kommer in… Håll koll på denna sida!

För all annan övergripande info om Summer Camp 2022, inkl anmälningsformulär, klicka här!


2022-06-29, kl 20.00

Uppdaterade (preliminära) program per deltagargrupp finns nu på den officiella webbsida!
Kolla tidsprogrammet för din grupp!

2022-06-29, kl 18.15:

Då var det dags att presentera de ansvariga tränarna för den äldsta gruppen på Summer Camp i Falun!

Joel Eriksson (upptill) och Mattias Hadders (nertill)

Joel Eriksson har under de senaste två åren varit ansvarig tränare för Olympisk Offensiv samt bistått Nils van der Poel & Johan Röjler under den magiska & framgångsrika resan. Innan tränarkarriären tog fart så var Joel med & vann VM-silver i lagtempo tillsammans med Johan Röjler & Daniel Friberg. Joel har även det svenska rekordet på 1500m & deltog även på OS i Vancouver 2010!

Mattias Hadders som bla var Nils tränare fram tills hans ”pension” 2018 började sin tränarkarriär 2002 & då med en satsning i Göteborg. Under perioden 2003-2007 var han även förbundskapten för bla Johan Röjler. Mellan åren 2007-2012 verkade han mer i klubb & distriktsmiljö för att sedan kliva på förbundskaptensrollen igen 2012/2013 & fram till det var dags att stämpla ut som tränare på heltid Mattias har hunnit med 3 OS som förbundskapten.

Både Joel & Mattias planerar för att det ska bli 5 dagar med främst cykel & styrketräning men även inslag av klassisk barmarksträning.

De båda hälsar att det ska bli riktigt roligt att komma till Falun & träffa alla igen! Likaså att alla som kommer till Falun ska vara så väl förberedda som möjligt. Så träna på nu 😃🙌

Imorgon den 30:e juni är sista dagen för anmälan och gällande priser som är satta för deltagande. From 1a juli kommer vi höja avgifterna.

Så in & anmäler idag om ni inte gjort det!


2022-06-28, kl 08.15:

Då var det dags att presentera vårat andra tränarpar i samband med SweSports Summer camp i Falun!

För gruppen 13-14 år för skridsko träffar vi två välkända personer:

Bent Erik ”Bento Brenden (till vänster) och Gisle Tverland (till höger)

Bent Erik ”Bento” Brenden jobbar på SweSports med bl.a. ansvar för elit & utvecklingsarbete och anläggningsfrågor. Vid sidan av förbundsarbetet så gillar Bento att spela golf och bistår även åkarna i IK Wega 🙌Bento kommer från Hamar men har bott i Göteborgsregionen sedan 2003.

Den andra tränaren i gruppen är Gisle Tverland. Gisle har likt Bento ursprung från Norge men har tillbringat många år i Sverige och Malmö som hemstad. Gisle startade sin karriär inom Short track. Gisle tävlade på högsta internationella nivå. Efter karriären på Short track så rullade Gisle vidare på Inline. Gisle var även med och startade upp Malmö City Skaters där han bistår som tränare. Gisle gillar även att åka långfärdsskridskor där han även instruerar långfärdsskridskoåkare i åkteknik. Gisle har även jobbat i förbundsstyrelsen.

Genom båda dessa tränare får ni mycket kunskap och erfarenhet.

Så passa på att anmäla dig till vårt camp i Falun mellan den 24-28:e juli i Falun.


2022-06-27, kl 10.45:

Jens Vestergren, Dala Sports Academy håller en föreläsning på temat Idrottslab och Träningsfilosofi. Kom och lyssna och blir inspirerad på Summer Camp 2022!


2022-06-22, kl 15.55:

Låt oss presentera våra tränare för den yngsta gruppen på SweSports Summer Camp! 🤩Johanna Östlund & Sven Olsson🤩
Johanna & Sven kommer ansvara för de yngsta åkarna på skridsko & inlines. I den yngsta gruppen är åkare upp till 12 år välkomna!

Johanna & Sven klara som ungdomstränare


Johanna kommer från Hagaström/Gävle men bor numera i Uppsala. Johanna har gjort hela resan från skridskoskolan till att tävla på högsta internationella nivån. Johanna har en bred kompetens och ser fram emot att träna de yngsta 🙌

Sven har en otroligt bred & stor bakgrund! Sven är barn & ungdomstränare i Dala Active Skaters men har också varit tränare inom bandy. Sven har även tilldelats priset som ”Årets ungdomsledare” inom bandy. Förutom att träna barn och ungdomar tävlar Sven själv på skridskor. Med Sven i gruppen så kommer ni få otroligt mycket erfarenhet, kunskap & glädje.

Vi är otroligt glada över att ha med er båda på lägret i Falun!Så passa på att anmäla er & få träffa bla dessa två tränarna!


2022-06-16, kl 18.45:

Tomas Gustavsson klar för Summer Camp
Vi är väldigt stolta & glada över att få presentera vår första föreläsare och gäst på vårt Summer camp i Falun! Välkommen Tomas Gustafson, som vann bl a tre OS guld (2 x 5 km, 1x 10 km)!

Thomas Gustavsson hyllar Nils van der Poel.


Tomas kommer att ta oss på en resa med titeln ”En resa mot guld
Du kommer få höra Tomas berätta om hans egna viktiga steg i sin resa mot de tre olympiska guldmedaljerna som han körde hem under sin karriär.

Det handlar om ungdomsåren, tiden i USA med Eric Heiden och både om med- och motgångar i karriären. Tomas får också många frågor om det finns någon jämförelse med Nils van der Poel och den förre mästaren. Självklart kommer du få höra Tomas resonerar om det.

Tomas föreläsning kommer att äga rum på måndagen den 25/7 runt eftermiddag/kväll. Tomas kommer även vara med och träna tillsammans med våra aktiva. Ladda upp redan nu med frågor. Tomas hälsar att han är redo att besvara så många frågor han kan!


2022-06-12, kl 16.00:

Kom och se båda våra Olympiska Offensivsatsningar inom Skating och Sliding, som kommer att vara representerade i Falun 🤩

Gruppen ”Olympisk Offensivsatning Skating” som kommer till Falun!
Gruppen ”Olympisk Offensivsatning Sliding” som kommer till Falun!


Så passa på att anmäl dig och få chansen att träna med våra duktiga utövare ✌️