Senaste Nytt om Summer Camp 2022

Last Updated on 2022-08-23 by WebMaster

Nyheter och programändringar:

Deltagarenkät efter Summer Camp 2022:

Nu har det gått några veckor sedan vi avslutande vår nystartade Summer Camp på Lugnet i Falun. Nu vill vi veta vad du tyckte om campen. Utvärderingen riktas till dig som var aktiv utövare, ledare, tränare eller förälder. Vi vill även veta olika orsaker till att man inte deltog. Ta er tid och besvara så utförligt ni bara kan.

Till er som har yngre barn och som deltog på campen så rekommenderar vi att ni föräldrar sitter med era barn när frågorna ska besvaras.

Era tankar är viktiga och vi tackar er på förhand att ni väljer att deltaga i utvärderingen.

Klicka på länken nedan för att komma till enkäten, som  du ska kunna besvara frågorna över dator, telefon eller surfplatta:
https://www.menti.com/xpo3w5k22x

Programändringar
Under Summer Camp kommer evt programändringar att kommuniceras via vår WhatsApp grupp, via denna länk.

För all organisatorisk info om Summer Camp 2022, klicka här!

Bildmaterial från SweSports Summer Camp:

  1. Swesports sammanfattningsvideo (på deras egen hemsida)
  2. Swesports Summer Camp videor, dag för dag:

Dag 5: Inför sista cykelturen

Dag 4: grupp 3: Styrketräning

Dag 4: grupp 3: Lågarbete

Dag 4: grupp 3: Tempoträning cykel och styrketräning

Dag 3: Grupp 1/2 inlines/fys

Dag 3: ispass grupp 1/2 + alla grupper föredrag Tomas Gustafson


Dag 3: Inlines grupp 1/2:


Dag 3: Fyspass Grupp 1/2:


Dag 2: måndag fm. Grupp 1/2 Uppvärmning och inlines:

Längre version
Kortare version

Dag 2: Måndag 25/7 förberedelser till cykelpasset grupp 3:

Till Säter
Till Leksand

Dag 1: Ett första intryck, samlingen vid backhoppningstornen på Lugnet:

Gemensam information från Mattias, korvgrillning och lekar. En bra avslutning på första dagen!

2022-07-24, kl 10.00:

WhatsApp kommunikationskanal

Du kan nu ansluta dig till vår kommunikationskanal för att ta del av uppdateringar för Summer Camp och annan information som kan vara viktigt att ha koll på. Har du inte appen än, ladda ner den genom att klicka på logon:

Ladda ner WhatsApp

Klicka på länken för att ansluta till vår kanal (obs: krävs att du har installerat appen): https://chat.whatsapp.com/BYtJIs5mKk8AlskwbSfbD7

2022-07-22, kl 18.30:

Ny tid för frukost: 07.45 – 08.30 (mån-tors) i Bandyhuset


2022-07-21, kl 17.00:

Gruppindelning Summer Camp

Vi närmar oss vårt Summer camp i Falun och här kommer lite uppdateringar gällande grupper och program. Grupperna finns nu på Summer Camp huvudsida!

Incheckning

Incheckning till campen kommer att ske vid Mattias Hadders stuga som finns i området ”skidbyn” på Lugnets camping. Här kommer du att få ut din T-shirt, matkuponger (om du beställt det) och allmän information. Håll utkik efter SweSports flaggor och roll-ups.

OBS: Nycklar till stugor eller bokade campingplatser hämtas ut i receptionen på Lugnets camping.

Måltider(kuponger/plats)

Alla som har beställt våra olika matpaket kommer att kvittera ut matkuponger i samband med incheckningen. Dessa matkuponger ska lämnas in i samband med samtliga måltider måltider.
Frukost kommer att serveras i Bandyhuset – OBS: ny tid: 07.45-08.30
Övriga måltider serveras på Tavernan på Lugnet.

Program

Utöver planerade träningar som kommer vi erbjuda två föreläsningar. Båda kommer genomföras under måndagen. Den första börjar kl. 14:30 och där får vi träffa Jens Westergren som jobbar på Högskolan Dalarna. Jens föreläsning berör temat ”Test i labb eller i verkligheten”. Denna föreläsningen riktas främst till äldre ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och föräldrar.

Under den andra föreläsningen får vi träffa får egna OS-guldmedaljör Tomas Gustafson. Tomas kommer att tas oss med på sin resa från ungdomsåren till OS-medaljerna. Föreläsningen börjar kl 18:00 i ”Bandyhuset”. Här bjuder vi in samtliga men valfritt för våra allra yngsta.

Utflykter

Redan på söndagen kommer vi tillsammans vandra upp för ”Mördarbacken” till hoppbacken på Lugnet. Där kommer vi grilla korv och få höra lite historia om Falun, Lugnet och Dala Active Skaters. Likaså kommer vi genomföra lite olika lekar. Vi planerar att starta vandringen ca 18:30.

måndag planerar vi för en gemensam utflykt till Falu gruva. Till gruvan kan man ta sig på inlines, cykel eller i bil. Daniels Sven Olsson, f.d. museichef vid gruvan kommer berätta om platsen och tar alla som vill med på en promenad runt Stora Stöten. 

Tisdag 26/7 kl 18.00 gör vi en utflykt till Samuelsdal, bergmästarens lantställe, numera golfbana, där alla som vill får testa på golf. För de som vill ordnar vi ”Längsta drive”, ”Flest chippar i nätet”, ”Putting-Masters 9 hål” och ”Släntputtning”. Inlines, cykel eller bil går utmärkt även dit! Klubbor och bollar finns att låna.

Onsdag 27/7 18.30-19.30 RM inlines sprint och Torsdag 28/7 09.30-11.30 RM inlines distans. Här kan man anmäla sig på plats. Kontakta Mattias Hadders för anmälan.

OBS: Utflykter är per idag preliminära och kan komma att justeras.

Fotografering:

På campen kommer vi att ha med oss Jörgen Wikman som kommer både fungera som fotograf och ”allt-i-allo”. Fotona som tas under campen kommer publiceras på SweSports, Dala Active Skaters hemsidor och sociala medier.
OBS: Vill man inte bli fotograferad eller att bilder på en inte publiceras på våra olika plattformar så meddelar man detta i samband med incheckningen.


2022-06-29, kl 20.00

Uppdaterade (preliminära) program per deltagargrupp finns nu på den officiella webbsida!
Kolla tidsprogrammet för din grupp!

2022-06-29, kl 18.15:

Då var det dags att presentera de ansvariga tränarna för den äldsta gruppen på Summer Camp i Falun!

Joel Eriksson (upptill) och Mattias Hadders (nertill)

Joel Eriksson har under de senaste två åren varit ansvarig tränare för Olympisk Offensiv samt bistått Nils van der Poel & Johan Röjler under den magiska & framgångsrika resan. Innan tränarkarriären tog fart så var Joel med & vann VM-silver i lagtempo tillsammans med Johan Röjler & Daniel Friberg. Joel har även det svenska rekordet på 1500m & deltog även på OS i Vancouver 2010!

Mattias Hadders som bla var Nils tränare fram tills hans ”pension” 2018 började sin tränarkarriär 2002 & då med en satsning i Göteborg. Under perioden 2003-2007 var han även förbundskapten för bla Johan Röjler. Mellan åren 2007-2012 verkade han mer i klubb & distriktsmiljö för att sedan kliva på förbundskaptensrollen igen 2012/2013 & fram till det var dags att stämpla ut som tränare på heltid Mattias har hunnit med 3 OS som förbundskapten.

Både Joel & Mattias planerar för att det ska bli 5 dagar med främst cykel & styrketräning men även inslag av klassisk barmarksträning.

De båda hälsar att det ska bli riktigt roligt att komma till Falun & träffa alla igen! Likaså att alla som kommer till Falun ska vara så väl förberedda som möjligt. Så träna på nu 😃🙌

Imorgon den 30:e juni är sista dagen för anmälan och gällande priser som är satta för deltagande. From 1a juli kommer vi höja avgifterna.

Så in & anmäler idag om ni inte gjort det!


2022-06-28, kl 08.15:

Då var det dags att presentera vårat andra tränarpar i samband med SweSports Summer camp i Falun!

För gruppen 13-14 år för skridsko träffar vi två välkända personer:

Bent Erik ”Bento Brenden (till vänster) och Gisle Tverland (till höger)

Bent Erik ”Bento” Brenden jobbar på SweSports med bl.a. ansvar för elit & utvecklingsarbete och anläggningsfrågor. Vid sidan av förbundsarbetet så gillar Bento att spela golf och bistår även åkarna i IK Wega 🙌Bento kommer från Hamar men har bott i Göteborgsregionen sedan 2003.

Den andra tränaren i gruppen är Gisle Tverland. Gisle har likt Bento ursprung från Norge men har tillbringat många år i Sverige och Malmö som hemstad. Gisle startade sin karriär inom Short track. Gisle tävlade på högsta internationella nivå. Efter karriären på Short track så rullade Gisle vidare på Inline. Gisle var även med och startade upp Malmö City Skaters där han bistår som tränare. Gisle gillar även att åka långfärdsskridskor där han även instruerar långfärdsskridskoåkare i åkteknik. Gisle har även jobbat i förbundsstyrelsen.

Genom båda dessa tränare får ni mycket kunskap och erfarenhet.

Så passa på att anmäla dig till vårt camp i Falun mellan den 24-28:e juli i Falun.


2022-06-27, kl 10.45:

Jens Vestergren, Dala Sports Academy håller en föreläsning på temat Idrottslab och Träningsfilosofi. Kom och lyssna och blir inspirerad på Summer Camp 2022!


2022-06-22, kl 15.55:

Låt oss presentera våra tränare för den yngsta gruppen på SweSports Summer Camp! 🤩Johanna Östlund & Sven Olsson🤩
Johanna & Sven kommer ansvara för de yngsta åkarna på skridsko & inlines. I den yngsta gruppen är åkare upp till 12 år välkomna!

Johanna & Sven klara som ungdomstränare


Johanna kommer från Hagaström/Gävle men bor numera i Uppsala. Johanna har gjort hela resan från skridskoskolan till att tävla på högsta internationella nivån. Johanna har en bred kompetens och ser fram emot att träna de yngsta 🙌

Sven har en otroligt bred & stor bakgrund! Sven är barn & ungdomstränare i Dala Active Skaters men har också varit tränare inom bandy. Sven har även tilldelats priset som ”Årets ungdomsledare” inom bandy. Förutom att träna barn och ungdomar tävlar Sven själv på skridskor. Med Sven i gruppen så kommer ni få otroligt mycket erfarenhet, kunskap & glädje.

Vi är otroligt glada över att ha med er båda på lägret i Falun!Så passa på att anmäla er & få träffa bla dessa två tränarna!


2022-06-16, kl 18.45:

Tomas Gustavsson klar för Summer Camp
Vi är väldigt stolta & glada över att få presentera vår första föreläsare och gäst på vårt Summer camp i Falun! Välkommen Tomas Gustafson, som vann bl a tre OS guld (2 x 5 km, 1x 10 km)!

Thomas Gustavsson hyllar Nils van der Poel.


Tomas kommer att ta oss på en resa med titeln ”En resa mot guld
Du kommer få höra Tomas berätta om hans egna viktiga steg i sin resa mot de tre olympiska guldmedaljerna som han körde hem under sin karriär.

Det handlar om ungdomsåren, tiden i USA med Eric Heiden och både om med- och motgångar i karriären. Tomas får också många frågor om det finns någon jämförelse med Nils van der Poel och den förre mästaren. Självklart kommer du få höra Tomas resonerar om det.

Tomas föreläsning kommer att äga rum på måndagen den 25/7 runt eftermiddag/kväll. Tomas kommer även vara med och träna tillsammans med våra aktiva. Ladda upp redan nu med frågor. Tomas hälsar att han är redo att besvara så många frågor han kan!


2022-06-12, kl 16.00:

Kom och se båda våra Olympiska Offensivsatsningar inom Skating och Sliding, som kommer att vara representerade i Falun 🤩

Gruppen ”Olympisk Offensivsatning Skating” som kommer till Falun!
Gruppen ”Olympisk Offensivsatning Sliding” som kommer till Falun!


Så passa på att anmäl dig och få chansen att träna med våra duktiga utövare ✌️