Svens Mästerskap – en annorlunda skridskotävling!

Last Updated on 2023-02-05 by WebMaster

Söndagen den 5 feb 2023 avgjordes Svens Mästerskap på Lugnet i lätt snöfall och några minusgrader och en svag, västlig vind. Tävlingen sponsras av födelsedagsbarnet Sven Olsson, som är tränare och ledare för alla ungdomar i skridskoklubben Dala Active Skaters. Det har blivit ett trevligt sätt att fira på och en rolig, annorlunda tävling.

Starten går för Svens Mästerskap 2023! Sammi van Vliet skjuter iväg Ellinor Jonsson och Grund Sara Bengtsson på 300 m.

Alla 14 deltagare börjar med att åka 80 m två och två i en kvalificering för finalheat tre och tre utifrån de tider som har uppnåtts. Däremellan åker alla 300 m och/eller 500 m så snabbt man kan. Tävlingen avslutades i år med ”längsta madrassåk”, där det gäller att ta fart i 50 m med en skyddsmadrass framför sig och vid mittlinjen lägga ner madrassen på isen, hoppa på den och glida över isen så långt det går. Den tävlingen vanns i år av snabbe Grund Isak Bengtsson, som gled ca 52 m!

Trots en något sträv is gjorde många av deltagarna, särskilt de yngre barnen, finfina lopp och satte flera personbästa och säsongsbästa. Födelsedagsbarnet själv klämde till med säsongsbästa på både 80 och 300 m och kom tvåa i madrassåkningen.

Efteråt smakade saft, kaffe, frukt och tårta mums! Alla barn fick en fin guldmedalj som minne.


/Sven