Reseberättelse från Flaemingskate

Last Updated on 2012-01-21 by WebMaster

Vi var 6 personer från Dala Active Skaters som åkte med Stockholm Speedskaters på deras resa ner till inlinesparadiset Flaemingskate (några mil söder om Berlin) den 12 till 15 maj. Totalt var det ca 50 personer som åkte med, mest från Stockholm Speedskaters men även från DAS och Team Rollerblade.

Gunde och Birgitta flög med samma flyg som de flesta från Stockholm Speed, medan vi andra (Björn, Lars, Jocke och Frank) tog ett senare flyg. De som reste med det ordinarie flyget hade en buss som väntade medan vi andra tog en taxi ner till Hotell Eichenkranz i den lilla byn Kolzenburg, där en kvällsbuffe väntade.

Hotellet ligger helt perfekt med inlinesvägarna bara några meter utanför Entrén. Överallt i området finns kartor över de olika banorna och det finns olika alternativ från 12km till 90km men det går sedan att kombinera olika banor för att få ännu längre etapper.

Banorna har alla en hög asfaltskvalite och i princip aldrig sämre än fina svenska cykelvägar. Det finns en del backar på vissa av sträckorna men mestadels är det ganska flackt. Den fina asfalten gör även att det går väldigt lätt att åka så man orkar betydligt längre än annars. Mestadels är bredden 3 meter men vissa sträckor kan vara smalare, tex vid passering av små byar. Banorna går sedan över öppna fält och genom skogar.

 

Väderprognosen tidigare under veckan hade inte varit speciellt ljus och alla var glada över att det inte regnade på fredag morgonen. Som vanligt samlades alla utanför hotellet vid 9…

och vi rullade allihopa ner mot Tracken (tävlingsbanan) som ligger några kilometer bort. Vid Tracken körde några av oss lite teknikövningar och lite klungkörning på tracken medan andra valde att ge sig ut på längre turer.

Vädret höll sig ganska bra under dagen även om det blåste lite och var lite kyligt i luften. Mot kvällen lugnade det dock ner sig och det blev en riktigt skön sommarkväll.

När vi vaknade på lördagen så var det en hel del moln men lite varmare. Molnen sprack dock upp på förmiddagen och det blev en helt underbar dag. Några tog en paus i åkandet och satt och kollade på tävlingar som kördes på tracken (vissa satt kanske lite för länge i solen, inga namn nämda).

På kvällen drog det dock in sämre väder och det kom lite regn. Jag själv och några till gav oss iväg på en lång runda ganska sent och fick åka sista milen i spöregn, men dagen hade varit helt perfekt så vem bryr sig om lite regn (bara in och spruta i 5-56 i lagren).

Rekordet denna dag togs nog dock av herr ordförende som hade lite för bråttom och missade att han kommit från banorna och hamnade på outforskade vägar med mindre bra kvaite 🙂 Herr ordförande avverkade över 13 mil ensam innan han hittad hem igen…

Kvällen avslutades med en trevlig grillfest inne på hotellet då det fortsatte att regna, men det gjorde inte så mycket då stämningen som vanligt i detta gäng är på topp.

Söndagen var lite kyligare men solen höll sig framme. Det blåste dock ganska hårt. Många var nog lite slitna och körde lite kortare sträckor. De som flög hem med ordinarie flyg hämtades med buss vid 18 tiden.

Vi andra beställde mat och trodde vi skulle få se en bra VM final i Hockey…

men vid 3-1 till Finland så insåg vi att det bästa var att gå och sova…

Något jag glömt att ta upp är alla fikapauser som gjorts under turerna. Några av oss, nämner inga namn, men vissa (få) föredrog dock att köra skiten ur sig i 12 mil med enstaka vätskepauser 🙂

Själv har jag räknat efter och jag hann med 5 glassar och då snackar vi inte glasspinnar utan stora bägare 🙂 På det så åts det nog en hel del Apfelstrudel och andra efterrätter och några öl också 🙂 Men många av oss avverkade 10-12 mil om dagen och då behövs det lite extra energi.

Tyvärr drabbades vi av ovanligt många olyckor under helgen. Tyvärr blåste det en del och tidigare har vi åkte tidigare på året och kanske gjorde det att det fanns ovanligt mycket kottar på banorna som sedan orsakade fall (eller också var orsaken att det var fredagen den 13:e). Mestadels var det bara skrapsår och inte ens det i vissa fall, men vi hade tyvärr några allvarligare olyckor som ledde till sjukhusvård. Vi lärde oss dock troligen under helgen och började åka i mindre grupper som gjorde att olyckorna minskade.

Ett stort tack till Janne, Christina och Stockholm Speedskaters som ordnade resan ner till Flaeming.

Mer bilder finns under http://www.sport4fun.se/sportbilder/#82.44

//Björn L