Rapport från 1Sweden 2H – 9 maj

Last Updated on 2012-02-22 by WebMaster

Laguppställning med medlemmar från SK Winner och Dala Active skaters.
Anders Olsson 34 varv
Joel Olsen 32 varv
Markus Hjalmarsson 30 varv
Joakim Norin 30 varv
Mats Jansson 29 varv
Frank Niklasson 29 varv
Sportchef för laget Håkan Nykvist.

Vi anlände till banan i Falkenberg kl 07.28 ca 7+ mulet och en stark vind bana blöt,med andra ord goda förutsättningar för en tuff dag. Men vi hade vår planering klar, vi dela upp oss i två tem och ska köra ca 180 varv totalt med en varvtid på ca 4 min per varv . Tem 1 Joel,Joakim och Anders. Tem 2 Markus ,Frank och Mats.

Kl 0800 Master start med samtliga deltagare i samtliga lag ett varv efter en moped efter ett varv viker vi av, endast Anders kör vidare på varv 2 och tävlingen är igång. Vi kör ett varv och byter till nästa gladiator .Vi bestämde att börja med fem* fem varav per tem och sen byta till nästa tem.

Vi kör så med båda temen men upptäcker att det är för tufft så vi går ner till tre*tre varv, fram till lunch då går vi upp på fem varav så vi hinner äta och vila och sen der på tre*tre varv

Ett varv börjar med att åka i stark motvind ca 500 m slakmota från växlingen fram till varv mattan som man ska åka över då tappar man rytmen och mjölksyran börjar gesej tillkänna i låren, slakmotan fortsätter med en lättsväng och vinden tilltar (man upplever att man står still) eftersvängen får man vinden i ryggen men det lutar lite mot över en lätt uppförsbacke och sen bär det av ner med men liten avslutnings backe uppför sen ner i en sväng mot upploppet när man kommer ut på upploppet är det som att gå in i en vägg av vind och det börjar lutamot så det är bara att ge på så mycket man kan fram till växlingen.

Vi fick till 99% åka solo dom få gånger man fick någon rygg att gå på var som en fröjd. Dom första

4 timmarna var tuffast sen rulladedetpå på någotvis.När tätgruppen kom var det som man blev omkörd av en lastbil när man är ute och cyklar det gungade baratill så var dom borta.

Vår planering höll vi åkte 184 varv och kom 7a , vilket vi är nöjda med.

Det var ett bra och välordnat tävling och vi hade kul även om man funderade vad man gjorde där när det var sju timmar kvar.

Joel och Anders var lite piggare så dom körd några extar varv på slutet.

Mer data/bilder finns på http://www.varbergsrsk.com/text1_48.html http://bildgalleri.skwinner.com/#home

Och ett stor tack till Niklas på ActiveStay Hotell som sponsade oss med buss.

Rapporterat av Mats Jansson