Maraton-KM lördagen 8 februari

Last Updated on 2014-01-31 by WebMaster

De flesta av er har säkert sett den tråkiga nyheten att man blivit tvungen att ställa in Ornäsrännet. Eftersom vi tidigare kört maraton-KM i samband med Ornäsrännet så har träningskommittén bestämt att köra maraton-KM samma dag som Ornäsrännet var tänkt att gå, fast på Falusidan istället.

Tid och plats
Lördag 8 februari, gemensam start 09.00 (samling 08.30 vid Hälsinggårdsbryggorna och målportalen).
Vi har valt en tidig start för att störa övriga aktiviteter under Runn Winter Week så lite som möjligt.

Anmälan
Senast 6 februari klockan 24.00 till bjorn.larsson@activeskaters.se
Det är ett Klubbmästerskap men tävlingen är öppen för alla andra tävlingssugna också. Vi reserverar oss dock för rätten att begränsa antalet deltagare om vi anser att det behövs.
Ingen kostnad, gratis helt enkelt att delta för alla.

Sträcka och bansträckning
Vi siktar på att köra 42km men vi återkommer med exakt sträcka och bansträckning närmare tävlingsdagen för att kunna köra på bästa möjliga isar.

Regler
Det här är en ren träningstävling. Vi kör det här på kul och det enda priset är äran! Det finns inga funktionärer på banan och vi delar bana med alla andra. Visa god sportslig anda mot andra tävlande och visa hänsyn till alla andra på banan.

Tidtagning och placering
Det här är en enkel tävling utan funktionärer som håller koll på tider och placeringar. Eftersom vi inte har några nummerlappar hoppas vi alla kan ta med sig en egen begagnad nummerlapp. Kanske har du någon gammal nummerlapp med ditt favoritnummer på. Vi tar med några extra utifall någon inte har någon. Mest för att vi ska kunna hålla lite koll varandra under tävling och målgång.

Vi kommer dock kunna erbjuda tidtagning med chip (vårat eget tidtagningssystem som vi passar på att testa). Men det finns begränsat antal chip och först till kvarn. Dala Active Skaters medlemmar har förtur på chipen. Det finns dock såpass många chip så att det borde räcka till alla tävlingssugna i klubben och några till. Om chipen inte räcker till alla så finns ingen som tar tid eller kollar placering utan då får vi ta tid och hjälpas åt med att hålla koll på placeringar.

Vi skulle dock behöva någon med lite (väldigt lite) tekniskt kunnande som kan starta oss med en elektronisk startpistol, så är det någon som inte tänker åka men vill vara på plats o hjälpa till så hör av er till bjorn.larsson@activeskaters.se