Ledar/tränarkurser på gång för dig – uppdaterad info!

Last Updated on 2022-08-30 by WebMaster

Nu har du möjlighet att utveckla/utbilda dig inom skridsko som ledare/tränare och samtidigt stödja klubben att bli en ännu attraktivare klubb!

På årsmöte i maj 2022 beslutades att DAS skulle initiera kurser till ledare/tränare som steg 2 i vår strategi att nå vårt verksamhetsmål att vara en attraktiv klubb.
Genom diskussioner med Förbundet har vi nu kommit fram till ett preliminärt kursupplägg, speciellt för DAS som består av följande delar:

  1. En digital introduktionskurs (obs! ny länk 30/8 – anmäl dig via denna länk – gäller även tidigare anmälan!) som deltagarna kör på egen hand som introduktion till steg 2. Så många som möjligt uppmanas att starta denna hemmakurs så snart som möjligt, så man är redo för steg 2:
  2. Kurs på plats i Falun under sept/okt (exakt datum ej faststället än) till någon eller båda delarna:
    1. Ledare till skridskoskolan (grundläggande utbildning på att lära ut grunden till skridskoåkningen)
    2. Tränare för tävlingsåkare (dvs tränare till de som redan kan åka bra och vill bli bättre och delta i nationella/internationella tävlingar)
  3. Kurs om barmarksträning på plats i Falun (datum ej fastställt än)
  4. Kurs om isträning på plats i Falun (datum ej fastställt än)

Vi kommer snart att publicera mer detaljerad info om kurserna på Medlemssidorna, så håll koll på hemsidan!

Är du intresserad eller har frågor, hör då av dig till bana@activeskaters.se
Klubben kommer även att försöka stödja dig ekonomiskt om det skulle behövas pga ditt arbete, i enlighet med beslutet på Årsmötet. Hör av dig om du behöver information eller hjälp!