Inlinesläger Motala 15-17 april

Last Updated on 2012-02-09 by WebMaster

Motala AIF Skrinnarna stod som arrangörer för vårens inlinesläger. Från Dala Active Skaters deltog Lars Bäcksholm, David Bäcksholm, Niclas Granér, Oscar Granér och Björn Larsson. Lägret startade på fredag efetermiddag med ett upprop och ett första träningspass. Vi åkte ner lite senare och kom fram till vandrarhemmet precis lagom till korvgrillningen.

Lördagen började med frukost i ishallen och efter en kort vila så körde vi ett första pass utan inlines inne i ishallen. Lite uppvärmingsövningar och balansövningar.

Sedan delade vi in oss i 3 grupper. En nybörjargrupp som koncentrerade sig på teknikövningar, en mellangrupp som fokuserade på klungåkning och en tävlingsgrupp som tränade på positionsbyten i klunga.

Sedan var det dags för lunch i ishallen. Kanonmat alla dagar och bekvämt då den serverades på samma ställe som vi tränade. Det gjorde att det inte blev något stressande och många hann umgås o prata eller passa på att prova inlines eller testa material.

Efter lunch så körde vi ett barmarkspass utomhus i vårvärmen. Vi värmde upp med löpning och körde sedan lite jobbiga övningar 🙂 Övningarna bestod först av upphopp, sidhopp och rusher. Sedan körde vi lite stafett, backintervaller mot varandra i par och avslutade med en tävling i jämfota hopp.

Efter det lite vila och middag i ishallen.

Sista träningspasset för dagen var en fortsättning på dagens första pass. En hel del övningar i klungåkning men även kurvteknik och starter.

Söndagen inleddes med ett pass utomhus på bilprovningen. Ett varierat pass där det både var teknik, snabbhet och klungkörning.

Lägret avslutades med ett lugnare pass inne i ishallen som bestod av mycket lek. Vi började med att åka under en ribba som sänktes lägre och lägre. Av någon anledning så klarade vi vuxna denna övning betydligt sämre än barnen 🙂 Förutom Roland som denna dag fyllde 70 år!! och som visade sig vara vig som en gymnast 🙂 Det provades lite olika tekniker för att komma under ribban…

Vi avslutade med handfotboll där bollen inte fick sparkas utan bara slås med händerna. En rolig aktivitet som krävde både balans och kontroll på skridskorna 🙂

Vi tackar alla i Motala AIF Skrinnaren för ett fantastiskt bra läger! Men vi tackar även alla som var med på lägret och gjorde det till ett trevligt och roligt läger. Totalt var vi över 50st som var med på lägret.

Alla bilder är tagna av Klaus Carlander och mer bilder hittar ni på https://picasaweb.google.com/klaus.carlander/InlineslagerIMotala1517April2011?authkey=Gv1sRgCIXugPTSwcGQkwE&feat=email#5597745744498742370