Helena – inlinesåkare, nyexad läkare, doktorand

Last Updated on 2013-09-16 by WebMaster

För våra yngre inline åkare som blir duktigare för varje träning så vill vi ge lite inspiration till att man med kärlek för det man håller på med kan komma långt med ganska små medel inom en liten sport.

Helena Gustafsson är idag Sveriges enda representant vid internationella tävlingar. Helena började sin karriär inom slalom men bytte i 20-årsåldern över till inlines där hon efter det gjort enormt mycket för sporten i Sverige. Helena var t.ex. Sveriges första tjej som deltog vid ett VM. Helena var även den som tog Sveriges första kvalplats till World Games.

I år har Helena deltagit i EM, VM och World Games. En imponerande svit av stora tävlingar. Helena var även den som i år på Maraton SM sopade mattan med alla herrarna och gick i mål först :-).

I Sverige är inte inline någon stor sport men det finns länder där det närmast är nationalsport. På Helenas egen blogg http://helena.norrasverige.se/ kan ni läsa om hennes äventyr i Colombia där sporten är närmast nationalsport.

Vill ni ha inspiration så rekommenderar jag att ni surfar in på Helenas sida och läser mer om alla hennes äventyr. Där hittar ni även mycket mer om Helena. Helena finns även på facebook och där finns också en del som handlar om inlines (missa inte videon med 3 ungdomar som kör i klunga på ett rullband).

Helena själv vill att vi också informerar om ”Roller om Olympics”. Idag är inte inline en OS sport och i våras missade vi chansen att bli med till 2020 där vi ändå var en av 3 som gick vidare. Men vi hoppas komma med till 2024 och då har vi förhoppningsvis nya unga förmågor som står på startlinjen för Sverige!