Guld på Marathon SM

Last Updated on 2012-02-24 by WebMaster

Lars Bäcksholm tog Guld i klassen Veteran 35-44 i dagens Marathon SM.

Marathon SM kördes på Värmdö med start vid Björkviks brygga och bestod sedan av 3 varv på en kuperad bana som inte bjöd på mycket gratis. Lars körde enormt starkt och tog sig i mål som 4 totalt av alla deltagare på Marathon SM. Före i mål var Johan Olsson (Team Rollerblade) som vann Senior herrar, Thomas Braunerhielm (Team Rollerblade) som blev 2:a i Senior herrar samt Helena Gustafsson (Skellefteå AIK Cykel) som vann Seniorer dam. Helena som nyss är hemkommen från VM i Korea och som under året slagit nya svenska rekord på 2 distanser.

Tävlingen började tufft med en backe på några 100meter upp från Björkvisk brygga och Johan och Thomas gick ut hårt och hade en lucka redan efter backen och höll sedan ifrån ända in i mål. Lars kom med en andra klunga som vid mål bestod av 7 åkare. Lars höll undan i spurten från alla utom Helena. Lars visade därmed att han hör hemma i toppen av Sveriges inlines åkare! Grattis och starkt jobbat Lars!

Björn Larsson kom på 4 plats i Veteran 35-44 och Sven Olsson kom på en 5 plats i Veteran 55+.

Dagen bjöd annars på vackert väder och ett bra arrangemang! Vi tackar Värmdö-Nacka Skidklubb, Stockholm Speedskaters och Poppen för ett bra arrangemang. Tack alla andra deltagare för den trevliga stämningen som vanligt också.