En vanlig lördag i februari

Last Updated on 2022-02-27 by

En vanlig lördag i februari. Solen skiner och ett gäng Dala Active Skate:are träffas för en tur på Runn. Turen går bortanför de plogade banorna, solen skiner så starkt att det krävs solglasögon. När vi sitter på en ö i solen för fika ser vi flera skridskoåkare susa förbi med ruskigt bra teknik – sannolikt nederländare – som åkt just till Falun och just till Runn då det finns få ställen i världen som erbjuder så bra sjöisåkning. När vi sedan träffar på samma åkare som vi tidigare sett gläds vi tillsammans åt isen och vilken fantastisk idrott just skridskoåkning är.

Det har varit en riktig lyxvinter. Redan december månad bjöd på sträng kyla som möjliggjorde de första skridskoskären på småsjöarna. Med så färsk is utan sprickor gör det inget om det kommer lite snö under natten. När kylan sedan varat ett längre tag kommer dem trogna Runnplogarna fram som möjliggör skridskoåkning även när snöovädret härjat.

Kunskap och erfarenhet krävs dock för att på ett riskfritt sätt njuta av den fina isen. Dala Active Skaters erbjuder därför säkerhetskurser och hjälper till med slipning. För att mer elegant susa fram över isen erbjuder klubben även teknikträning.

Vi vill öka skridskoupplevelsen. För alla. Välkomna därför till Dala Active Skaters!