Elvaöloppet (Elfeilandtocht) på Runn

Last Updated on 2012-03-19 by WebMaster

Så här under de sista självande dagarna av skridskosäsongen på Runn, hade Christian Andersson fått en förfrågan om att guida det holländska Elvastadsloppets styrelse på Runn.Christian tog med en av klubbens andra långloppsfantaster Thomas Plahn som medfärdledare. ”Vi gjorde en pastisch på Elvastadsloppet i form av de nypåhittade Elvaöloppet.

Det riktiga Elvastadsloppet (Elfstedentocht) i Holland är nästan 20 mil långt och har bara gått 15 gånger sedan starten 1909, beroende på de många milda vintrarna i Friesland. Elvaöloppet (Elfeilandtocht) blev en tiondel i längd och med 17 km-slingan som bas gick turen förbi Hällmansö, Orrholmen, Tjuvön, Mellanstora Jungfruholmen, Stora Jungfruholmen, Björnungarna, Lilla Melpad, Stora Melpad, Hjärtklack, Koholmen och sist Dejstolen. Start och mål på Främby udde.

elfeilandtocht-2012_karta-c

”Efter två timmars äventyrlig skridsko på hård men knugglig senvinteris på Runn avslutades Elvöloppet med prisutdelning. Alla holländare som genomförde Elvaöloppet var mycket nöjda och flera av de som valde att avstå skridskoturen verkade avundsjuka.

tf_700x700_elfeilandtocht-120318_10c

Foto: De fyra glada holländare som fullföljde hela Elvaöloppet (Elfeilandtocht)

”Vi fick jättebra kontakter inför en evetuell träningsresa tillHolland”, sa både Christian och Thomas.

Fler bilder hittar ni under bildarkivet.