DAS störst på läger i Västerås!

Last Updated on 2020-09-20 by WebMaster

Dala Active Skaters största klubb på Pollux skridskoläger i Västerås!
Tänka sig att DAS skulle ha flest deltagare i ABB Arena.

Av de 49 skrinnare som fick plats på lägret hade DAS 9 anmälda barn och 6 vuxna, men p.g.a. förkylningar blev vi 7+6 eller 13 orangeklädda skrinnare på isen i Västerås. 1/4-del av alla deltagare kom alltså från Dalarna!? Dessutom hade Esther fixat fram kläder till nästan alla barn, så att vi syntes tydligt.SK Pollux hade ordnat allt på bästa sätt och ledde övningarna med bravur.

För att klara coronakraven delades de 49 deltagarna in i olika grupper, men på första ispasset, där alla deltog, fick medföljande föräldrar stanna utanför hallen. Teknikövningar och teamåkning var temat för första ispasset på 1,5 timmar. Därpå följde lunch med spagetti och köttfärssås, som vi intog i sol och värme på en läktare. Skridskohopp i trappor var uppvärmning för eftermiddagspasset på lördag och ispasset handlade om 1 tim 10 min lagtempo på olika banor och uppdelat på två olika tider med 3×6+4+4 varv eller 10 500 m.

Söndagens ispass var ett mastigt intervallpass med 3×30 min med 1 min teamåkning+ 1 min vila. Totalt blev det ca 90 varv eller drygt 20 km på isen i ganska hög fart.Med trötta ben, träningsvärk i lår och rumpa avslutades lägret kl 12 på söndag. Men alla var nöjda och glada över att få åka skridsko på fin is och i sällskap med massor av likasinnade. Barnens utveckling under de tre ispassen var extra roligt att se. Det här kommer att bli en härlig skridskovinter!

Stort tack till SK Pollux med Mia Folke och Per Nilsson i spetsen!
/Sven Olsson


Titta gärna på videon och bilderna nedan!
Klicka på bilderna för helskärmsläge; skrolla sedan mha pilarna >>

[fvplayer id=”7″]