Sista chansen: DAS bjuder in medlemmar på en teorikurs i skridskoteknik

Last Updated on 2023-12-06 by WebMaster

I många år har vissa medlemmar deltagit i en årlig skridskoteknikkurs in tyska Inzell, i ett av världens bästa  skridskohallar med en fullstor 400m bana. Kursen, som innehåller praktiska och teoretiska moment,  ges av Monique Vergeer som via sitt företag Schaatstraining advies & begeleiding (på svenska: ”Skridskoträning, råd och coachning”) lär intresserade åkare hur man förbättrar sin skridskoteknik.


DAS har fått tillstånd att använda en del av hennes presentationsmaterial för att utbilda DAS medlemmar i skridskoteknik som riktar sig främst till banåkare, men grundprinciperna gäller dock även för sjöisåkare!
Materialet, enligt de senaste rönen från proffsstallen i Nederländerna, kommer att presenteras av Ralf mha bilder, konkreta riktlinjer och praktiska tips. Deltagarna i utbildningen får även möjlighet att fysiskt känna vilka krafter som man kan utnyttja om man använder rätt teknik! Det blir ”aha-upplevelser”, så man inser var man bör fokusera på!

Klubben bjuder på fika och vi vill därför veta hur manga som kommer.

Kursen kommer att ordnas i en lokal i Falun torsdag 2023-12 -07 ,kl 19.00-20.30.
Anmälan skickas via mejl till kurs@activeskaters.se senast 2023-12-06. Ange i rubriken ”teknikkurs-teori”. Alla anmälda får i god tid info om exakt plats.

DAS hoppas att så många som möjligt kan komma! Det blir ännu roligare att åka skridsko!

Är du inte medlem än men vill du vara med? Blir snabbt medlem – via en online-anmälan!