DAS bandypremiär avklarad

Last Updated on 2014-02-28 by WebMaster

Torsdagen den 27 februari 2014 är nu ett historiskt datum då DAS bandysektion spelade sin första bandymatch, och inte mot vilket lag som helst. På andra sidan planhalvan stod det omtalade Somaliska bandylandslaget. Tunets IP bjöd på en fin, hård is och ett perfekt väder. DAS lag bestod av 11 glada gubbar, inkl en internationell förstärkning från Holland.

Matchen bjöd på böljande spel och efter 60 minuters spel stod DAS som vinnare med 9-0. Somalia hade en hel del målchanser men bollen letade sig aldrig förbi (sin egen målvakt som DAS tacksamt fått låna). Vi är imponerade över Somalia-spelarnas utveckling från att i somras aldrig stått på ett par skridskor. Med tanke på att DAS gubbar troligen stått på skridskor i lika många år som flera av somalia-killarna är gamla, så var kanske resultatet inte så konstigt? Vi ser fram emot att se hur skridskoåkningen och spelet utvecklas framöver i det Somaliska laget.

DAS tackar Somaliska laget för att vi fick äran att spela denna historiska match och hoppas det gav er lika mycket glädje och träning som det gav oss glädje.

Vi hoppas vi får chans till returmatch(er) nästa vinter!

Bilder från matchen finns i Bildarkivet och nyheten kommer senare att uppdateras med länk till en film från matchen.