4:e plats och nytt varvrekord på 12H

Last Updated on 2013-08-18 by WebMaster

I helgen deltog ett lag från Dala Active i 12 timmars tävlingen SWEDEN 12H ROLLER.

Trotts att laget saknade en bra åkare så lyckades vi ta nytt varvrekord för klubben (208 varv) och ta hem en 4:e plats i tävlingsklassen. Målet innan start var att knipa någon av medaljplatserna då vi även förra året kom 4:a, men motståndet var ännu hårdare i år. Dala Active blev dock bästa svenska lag och det får vi vara stolta över!

Vann gjorde det danska Sk8Skool laget som bland annat bestod av Sutton Atkins som även slog nytt varvrekord med 2.41 (41,2km/h i snitt på den 1843m långa banan).  Sk8skool laget slog även varvrekordet för 12H med 226 varv (34,7km/h i snitt och snitt per varv 3min 11 sek). 2:a blev ett Rolling Vikings från danmark med 216 varv. 3a blev Oslo Speedskaters med 214 varv.

Vid starten regnade det lite lätt men klarnade sedan upp. Asfalten var dock blöt under större delen av förmiddagen. Det hala underlaget gjorde det svåråkt, men varvtiderna var under beräknade varvtider i blöta. Vi hade tider både under och över 3.30 per varv och snittade ca 3.35. Vi tappade ändå några sekunder hela tiden på det danska och norska laget och då det blev torrt efter lunch och vi fortfarande inte började ta in fick vi sikta in oss på att köra jämt och hoppas på att något av lagen skulle få problem eller krokna. Men när timmarna gick och tendensen kvarstod fick vi rikta in oss på att slå det tidigare varvrekordet för klubben. Danskarna och norrmännen hade dessutom häng på varandra och drog nytta av varandra samtidigt som vi inte riktigt räckte till för att orka ta häng på dem, då de varvade oss. Sk8Skool insåg vi redan efter några varv att de skulle vara överlägsna då de hade varvtider på 3.15 i regnet. Timmarna gick och det var svårt att hitta motivation utan att ha något att kämpa för. Men när det var 3 timmar kvar och vi såg att vi måste hålla i för att inte missa varvrekordet så började kämpaandan att växa. Laget kände dock av att vi var en man kort och trotts coachens finurliga körschema och att denne klev in och körde några (långsamma) varv så började timmarna ta ut sin rätt. Fast det var trötta ben och kroppar i alla lag så det var bara att bita ihop. Men med en coach som höll koll på vem som skulle ut o köra ett varv och som peppade så gott det gick, och med ett lag som kämpade trotts slutkörda ben som hotade med kramp så lyckades vi hålla ända in i mål och ta rekordet med något varvs marginal! Jihooo 🙂

Vi tackar Varbergs Rullskridsko klubb för ett bra genomfört arrangemang, som vanligt!

Tack alla andra lag också som alltid gör detta till en fantastisk tävling och upplevelse!

//Coachen

Bilder finns i bildarkivet.

Resultat och mer bilder och filmer hittar ni på SWEDEN 12H ROLLERS hemsida.