Datumet för ”SweSport Summer camp” i Falun spikat

Last Updated on 2022-04-27 by WebMaster

Planeringen för skridskoförbundets (Swesports) ”Summer camp”, som ska arrangeras här i Falun från 24-28 juli (definitivt datum!) pågår för fullt med DAS som lokal medarrangör. Inom kort kommer vi lägga upp en speciell sida på vår hemsida ”SweSport Summer Camp 2022”. Håll utkik på hemsidan!

De som vill, kan fortsätta direkt efter detta läger till sommarisen i Hamar, men vi då har vi tyvärr inte tillgång till ishallen på Lugnet. Istället finns det en mängd roliga och intressanta aktiviteter på programmet. Programmet puibliceras snart på ”SweSport Summer Camp 2022” fliken här på hemsidan.

Förhoppningsvis kan vi få det som ett återkommande arrangemang som visar upp Lugnet som viktigt sportcentrum, Falun som attraktiv fritidskommun och DAS som en aktiv klubb i Sverige.

Lägret har tidigare arrangerats av Skridskoförbundet ensamt men är nu tänkt att anordnas i samverkan med oss i Dala Active Skaters, vilket kommer att ge klubben en möjlighet till att profilera sig och ge en inkomst. Vår uppgift i det hela är att hjälpa till med allt praktiskt runt om, ta kontakter och förbereda lägret och naturligtvis delta och medverka i själva lägret. Swesports svarar för alla ledare och tränare och kostnaden för dem. Deltagarna betalar en deltagaravgift samt kostnader för kost och logi och eventuella entréavgifter.
Senaste året som lägret anordnades i Mora var 2019 och då deltog ca 70 personer i lägret. Sedan kom pandemin och det ställdes in 2020 och 2021. Vi hoppas att kunna locka ännu fler till Världsarvet Falun och Lugnet!

Notera Sommarlägret i kalendern redan nu så att vi kan bli så många som möjligt i lägret!
Mer information kommer snart! Håll gärna koll på vår hemsida!