En 4:e plats på 12H i helgen

Publicerat 2012-08-19 | Skrivet av WebMaster

Helgens deltagande i 12H slutade på en 4:e plats i tävlingsklassen och laget tog nytt klubbrekord med 205 varv (ca 37 mil).

Nyheten uppdaterad med mer bilder… och film…

Dagen började blött med regn under de första timmarna. Vi låg till en början med i en trio längst fram men redan efter några varv så hade alla tävlingslagen splittrats och körde för sig själva. Vi låg som bäst på en 2:a plats men allt som dagen gick så visade det sig att Danskarna och Norrmännen hade några riktigt tunga namn med i startlistan som körde ruggigt snabbt. Regnet avtog efter lunch och det torkade snabbt upp och blev torrt. Vi halkade ner till en 4:e plats men ryckte upp oss och körde ikapp Varberg som låg på 3:e platsen. Lite snack mellan lagledarna så bestämde vi att teamköra för att komma ikapp norrmännen. Vi tog in en minut ganska snabbt men sedan tog det stopp då danskar och norrmän började hjälpas åt istället. Kampen pågick i någon timme där vi pendlade mellan 45-80sek mellan lagen, men norrmännen kunde hålla emot och vi kom aldrig närmare. Med 2 timmar kvar började det bli lite oroligt bland DAS och Varberg formationerna och det började snackas hur länge vi skulle hjälpas åt, någonstans måste vi ju börja göra upp 🙂 Vad som sedan hände låter vi vara osagt men vi kan säga att det blev lite “dålig kommunikation” inom laget 🙂 Hur som helst, spelade ingen roll, Varberg var det starkare laget och trotts lite toppningar så fick vi vika oss och göra vårat lopp sista timmen för att slå det tidigare klubbrekordet på 198 varv.

Rolling Vikings från danmark tog hem segern utan större problem kändes det som. Det norska laget kämpade och körde starkt och tog välförtjänt hem 2:a platsen. Varberg tog välförtjänt hem 3:e platsen.

Det var dock en spännande dag då det var fight om medaljerna under hela dagen, inget var avgjort förrän målgång då det hade räckt med en felväxling för att resultatlistan skulle förändras.

DAS lag var nöjda med sin insats då man gjort vad man orkat. Alla var rejält utpumpade och krampen var nära för alla 6 i laget på slutet. Ett klubbrekord med 7 varv är inte dåligt! Vi som har varit med ett tag i sporten är också imponerade över våra 2 rookies i laget i år, Thomas och Kenneth som körde som om de aldrig gjort annat! Imponerande och starkt kört!

Vi tackar Varberg för ett väldigt bra arrangemang och ser fram emot nästa år då vi ska ha en medalj med oss hem 🙂

Tack också alla andra som deltog och gjorde detta till den fest och kamp som det brukar vara!

Bilder finns i bildarkivet…

Bilder finns även här… och här… och här…

En film finns även här…

Endast översikts-resultat har kommit upp på Varbergs hemsida. Mer bilder kommer säkert så håll lite koll här i nyheten så dyker det upp mer…

 

 

 

 

Senaste Foruminläggen

13 sep 2020 av Lars Bäcksholm

Onekligen en utmanande slinga på 2.8km...

5 jul 2020 av Eliyana Mahrai

jag träning hos er

5 jun 2020 av Sven Olsson

Fredag 5 juni hängde regnet i...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Måndag 1 juni kom sommaren på...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Den sista dagen i maj blev...

2 jun 2020 av Sven Olsson

Finbesök av skridskovännerna från Hagaströms SK...

2 jun 2020 av Sven Olsson

En fredag kväll när sommarn börjar...

27 maj 2020 av Sven Olsson

Inlinesträning för barn/ungdom hölls onsdag 25...

14 maj 2020 av Sven Olsson

Premiär på nya asfaltsbanorna på Lugnet!...

10 maj 2020 av Sven Olsson

Söndag 10 maj och regn faller...

21 mar 2020 av Thomas Plahn

Klubbtur för medlemmar Stora Aspan söndag...

Senaste Facebookinläggen

 

1