Åka skridskor på Sjöis – var, när & hur?

Dala Active Skaters (DAS) bedriver sjöisåkning oftast inom Falun/Borlänge området på sjöarna Runn, Ösjön, Vikasjön, Vällan, Stora Aspan, och Fläddran. Vid snörika vintrar har vi förmånen att kunna åka på plogade banor på Runn, Ösjön och Vikasjön.

Varje helg genomförs minst en klubbtur när isförhållandena så tillåter.  Turerna brukar pågå i 1,5-2,0 timmar i lugnt tempo. Klubbturer kan utlysas även under vardagar. Under helgerna är ledarantalet utökat för att möjliggöra en gruppindelning utifrån åkstyrka och vana. Vid turerna ges tekniktips till de som önskar. Ett kortare fikastopp med kaffe/ the eller liknande är obligatorisk.

Hur går det till?

1. Bli medlem i Dala Active Skaters.  Aktuella avgifter finns på sidan du anmäler dig. Som medlem kan du delta i samtliga skridsko- och inlinesverksamheterna.

2. Inbjudan till en klubb/medlemstur publiceras senast kl. 20.00 dagen innan, under “Nyheter” samt i framtiden på Skridskonätet, tillgängligt för de som har kvalificerat sig till det (se här för kvalificeringskraven).
I utlysningen kommer även information om kravnivån på aktuell säkerhetsutrustning. Regler avseende säkerhet återfinns även på hemsidan under Säkerhet på sjöis.

3. Dessutom får du tillgång DAS träningstider på Lugnet och Tunet för att träna upp tekniken. För tid & kategori, se Aktivitetskalendern.

Välkomna!


Åka skridskor på Bana – Var, när & hur?

Dala Active Skaters (DAS) bedriver skridskoträning på Lugnets- och Tunets bandybanor (250m konstfrusen) samt på Lugnets friidrottsoval (333m naturis).

Hur går det till?

1. Bli medlem i Dala Active Skaters. Aktuella avgifter finns på sidan du anmäler dig. Som medlem kan du delta i samtliga skridsko- och inlinesverksamheterna.

2. Tid, kategori och plats, se Aktivitetskalendern på DAS hemsida (Nu kan du åka)

Välkomna!

Senaste Foruminläggen

25 sep 2021 av Accstorestaf

A very good account store, it...

8 maj 2021 av WebMaster

Hej Jan! Reglerna och priserna för...

5 maj 2021 av Jan Sjögren

Vad gäller för individuell träning på...

12 mar 2021 av Thomas Plahn

Klubbtur i morgon lördag 13 mars...

5 mar 2021 av Thomas Plahn

Hej Troligen en medlemstur söndag fm...

18 feb 2021 av Niclas Agné

På lördag 20 februari ordnar vi...

11 feb 2021 av Thomas Plahn

Lördag 13 februari är nästa tillfälle...

31 jan 2021 av Thomas Plahn

Nu börjar isarna växa även i...

15 jan 2021 av Jan Sjögren

Provade sportfältet ikväll. Helt ok is....

15 jan 2021 av Sven Olsson

Lugnets skridskobana på friidrottsplanen är färdig...

14 jan 2021 av Yvonne Bengtsson

Dagsfärsk rapport från isbanan på sportfältet...

Senaste Facebookinläggen