USM på skridsko i Falun 5-6 februari – en stor succé!

Last Updated on 2022-02-14 by WebMaster

Samtidigt som Nils van der Poel vann ett historiskt OS-guld på 5000 m skridsko i Peking arrangerade Dala Active Skaters ungdoms-SM på skridsko på Lugnet i Falun. För de yngre åkarna 7-12 år arrangerades även en nationell bantävling, i år kallad ”Svens mästerskap”. Svens mästerskap sponsrades av DAS tävlingsledare Sven Olsson som fyllde 76 år just denna helg! Med sammanlagt 59 anmälda åkare och 55 startande blev det en fantastisk skridskofest i bästa väder och på fin is. Tre veteraner tog även chancen att åka några extralopp.

USM-tävlingarna visar att det finns många fina löften, trots att sporten är liten. För oss i Dala Active Skaters var det extra roligt att notera att vi var klart största klubb med 16 deltagare i ungdomsklasserna. Dessutom vann våra tre främsta åkare 7 guld och 3 silver!

När Nils van der Poel åkte sitt bragdlopp så gjorde vi en paus i USM, så att alla ungdomar, ledare och föräldrar fick chansen att se det dramatiska loppet. Tjoandet och hejandet på Nils kom med i eftersnacket till loppet på TV! Kul!

Helgen avslutades med tårta och prisutdelning.
Alla resultat finns att se på activeskaters.se/usm . Där finns även ett mer utförligt referat från helgen, plus fler än 200 bilder!