Turen går på Klarälvsbanan

Last Updated on 2013-04-24 by WebMaster

Det har blivit en årlig tradition för några av klubbarna att göra en gemensam helgtur på klarälvsbanan från Karlstad till Uddeholm och tillbaka (85km enkel resa). Stockholm Speedskaters brukar hålla i taktpinnen och i år väljer de att köra redan i maj (25-26) istället för i augusti som tidigare. Det brukar alltid vara svårt att undgå krockar med andra evenemang i augusti och de väljer därför att prova att köra i maj i år istället. Vi åker från Karlstad vid lunch den 25/5 och äter, badar bastu och sover på hotellet i Uddeholm, för att sedan åka tillbaka på söndag. Vi försöker ordna gemensam bilresa till och från Karlstad från Falun/Borlänge.

Är du intresserad av att hänga med så hör av dig till Björn Larsson (bjorn.larsson@activeskaters.se). Anmälan senast 18/5. Se http://www.speedskaters.se/?p=9620 för mer info och vilka uppgifter jag behöver för anmälan. Jag gör en gemensam anmälan till Stockholm Speedskaters från Dala Active Skaters.

Klaus som håller i resan från Stockholmarnas sida efterfrågar även om det finns någon som vill ta på sig att köra följebilen från Karlstad till Uddeholm, enkel resa eller båda hållen. Vi bidrar med en liten slant om det finns någon som vill göra detta. Känner man att 2 dagar med 85km inlines är för mycket, men att man vill vara med på denna underbara tur ändå, så är det ju ett alternativ att man kör bilen åt ett håll. Det är mest utför från Uddeholm till Karlstad, men då det är en gammal banvall så är det inga backar utan bara svaga motlut.

Det finns även lite bilder från 2010 års tur på https://www.activeskaters.se/bilder/sommar-2010/?album=4&gallery=54

Letar ni på Stockholms Speedskaters hemsida under arkivet hittar ni fler bilder och reseberättelser från tidigare år.