Olympic Day på Lugnet i Falun

Last Updated on 2012-11-27 by WebMaster

Onsdagen den 21 nov. 2012 blev en olympisk dag för Falu kommuns alla elever i åk 3. Mer än 330 elever och ett stort antal lärare hade kommit till Lugnet, för att få tillfälle att prova på 15 olika idrotter och att få träffa sex riktiga olympier. På plats fanns nämligen Paralympics-guldmedaljören Stefan Olsson från Sundborn och OS-roddaren Lassi Karonen från Djura liksom kanotisten Markus Oscarsson, med både VM- och OS-guld, skrinnaren Johan Röjler med VM-medaljer och juniorvärldsrekord, skytten Nathalie Larsson med VM-medaljer och ishockeytjejen Daniela Rundqvist, med OS-silver och OS-brons.

Dagen arrangerades av Sveriges Olympiska kommitté SOK och var den 17:e platsen i Sverige där en olympic day genomfördes, men den första där hastighetsåkning på skridsko var med. Ulf, Olle och jag deltog från Dala Active Skaters och hade laddat upp med alla skridskor och hjälmar vi har i klubben. Dagen började med högtidlig inmarsch i Sporthallen, tal av Stefan Olsson och Lassi Karonen, fackelstafett och presentation av alla deltagande idrotter.

olympic-day-lugnet-21-nov-2012-4
Därefter började aktiviteterna. Alla elever hade fått välja två olika idrotter. Vi fick besök av 19 barn från Gruvrisskolan i första gruppen och 26 barn från Gruvrisskolan och Danholnsskolan i den andra. Dessutom var Johan Röjler med oss på isen båda passen och på det andra provade även Lassi Karonen, Markus Oscarsson och Daniela Rundqvist att åka hastighetsskridskor. Barnen och vi hade jättekul och många ville gärna komma tillbaka och prova mera. Lassi fick instruktioner av Johan Röjler, som fick ta det med ro denna gång men lovade att komma till SM på skridsko i Falun den 25-27 jan. 2013 och tävla på alla distanser.

Fler bilder finns under bildarkivet.
//Sven Olsson