Nya hallar i kommunens budget – då tas beslutet

Falualliansens förslag till ändringar i budgeten gick igenom vid kommunfullmäktige förra veckan. Detta innebär bland annat att Kultur- och fritidsnämndens driftbudget utökas med 2,5 miljoner kronor för nya ishallar på Lugnet.

I budgeten är projektering klart för 2022-2023 och drift 2024. Det rör alltså en multihall för bandy, konståkning, parasport och hastighetsåkning och en ny permanent ishall som ersätter Halltec.

Nu ska kommunstyrelsen behandla ärendet och sedan ska kommunfullmäktige besluta i frågan.

Viktiga datum för ISAK

– På nästa kommunfullmäktigesammanträde 9 december kommer själva beslutet om att gå vidare med projektering. Inför kommunfullmäktige 9 december behandlar kommunstyrelsen ärendet nu på tisdag 30 november, säger fritidschef Tomas Jons.

Nio klubbar har jobbat hårt tillsammans inom ramen för ISAK-projektet, ett unikt samarbete mellan faluföreningar.

– Vi har några avgörande veckor framför oss som verkligen blir spännande att följa, säger Johan Hedberg, ordförande i Falu BS och fortsätter:

– Att projektet finns med i budgeten kan man ju tolka som positivt men det sker ibland tvära kast inom politiken. Vi kan bara hålla våra tummar och luta oss mot det arbete som vi lagt ner. Vi har verkligen gjort vårt arbete som bra som vi kunnat och nu ligger beslutet i andras händer.