Skridskoteknikkurs – Inställd

Last Updated on 2023-02-13 by WebMaster

Tyvärr blev det lite för få anmälningar, varför vi är tvungna att ställa in kursen söndag 12/2! Vi återkommer när nästa kurstillfälle blir!

Eftertraktad av många, så nu kör vi vår populära skridskoteknikkurs igen!
Känner du att du vill bli en bättre skridskoåkare, så du orkar åka längre och lite fortare? Då är vår kurs lämplig för dig!

Att kunna åka med rätt teknik gör åkningen roligare!

I år kör vi med ett nytt lockande upplägg, där vi börjar med lite teori inomhus, medan vi bjuder på en fika, och sedan går vi ut på isen och övar på riktigt. Vissa övningar körs i par för att ge varandra en bra balans när man övar vissa moment i skridskotekniken. Vi försöker hjälpa och instruera alla personligt!

I teoridelen går vi igenom varför skridskorna (långfärdsskridskor och hastighetsskridskor), ser ut som de gör och varför det är viktigt att hålla koll på radien (ja, den finns!) på skenan på dina skridskor (du vet väl vi erbjuder våra medlemmar en radieslipning mot en reducerad avgift?).
Sedan går vi in på själva skridskotekniken som i grunden är densamma för sjöisåkare som för hastighetsåkare. Har du frågor eller funderingar, så tar du upp de under kursen!


Kursen riktar sig till våra betalande medlemmar!
Är du osäker om du har betalat din medlemsavgift, testa att logga in på våra Medlemssidorna! Systemet kontrollerar om du har betalat. Kontakta webmaster om du vill förlänga medlemskapet!
Är du inte medlem alls, kan du snabbt bli det online via denna länk ! Du hinner!
Blir vi fler, så kan vi erbjuda ännu bättre tjänster!

Eftersom tillgången till bra sjöis är rätt så osäker så kör vi på Lugnet. Antigen på isen på löparbanan eller på bandybanan, beroende på väder- och isförhållanden.

Plats:
Teoridel: samling vid Bandyhuset (direkt norr om bandybanan)
Praktisk åkning: Friidrottsplanen/löparbanan eller Bandyplanen

Datum och tid: INSTÄLLD
Utrustning: dina skridskor och hjälm. Stavar lämnas hemma!
Kostnad: 100 kr/person , inkl fika som betalas på plats via Swish
Anmälan behövs: via mejl till teknikkurs@activeskaters.se, ange namn och telefonnummer.

Hjälp gärna till att sprida infon om vår kurs till vänner, grannar och kollegor och häng upp vår flyer om teknikkursen på platser där skridsko- och idrottsintresserade kan finnas! Du laddar ner vår flyer här. Tack för hjälpen!

Välkommen!
/Thomas och Ralf