Nu drar tävlingssäsongen igång

Last Updated on 2012-02-02 by WebMaster

Till helgen drar Runn Winter Week igång med flera tävlingar och efter det så flyter det på med tävlingar under ett antal helger framöver.

Vi är flera i klubben som kommer köra en hel del tävlingar och vi försöker samordna transporter, så kom igen och haka på, alla kan hänga med oavsett ambitioner.  Hör av er till Björn Larsson eller Christian Andersson om ni tänker eller funderar på att åka någon tävling. Vill ni inte tävla, kom med och heja på alla andra i klubben!

Nedan följer lite beskrivningar av några tävlingar framöver.

European Company Sports Games (ECSG) (Korpen EM) – 3 och 4 februari.
På fredag 3/2 körs en 10km individuell tävling där några i klubben startar. Senare på eftermiddagen körs det en stafett där vi har ett lag som representerar klubben men det deltar även ett lag som kör för Runns Sjöbod som består av DAS åkare. Företagsstafetten körs samtidigt och där är det några från klubben som representerar sina företag.

På lördag 4/2 körs en längre individuell tävling där några från klubben också kommer att köra.

Runnskinnet
På lördag 4/2 parallellt med ECSG så körs Runnskrinnet. Runnskrinnet är mer ett motionsarrangemang som klubben är delarrangörer av. Om du inte redan är funktionär så kom och åk med oss. En del av anmälningsavgiften går tillbaka till klubben och en större del går till Runn-is. Några av oss som sköter nummerlappsutdelningen kommer att åka i gula västar med hastigheter bakpå som vi kommer att försöka hålla till hjälp för er som vill testa på att ligga bakom och få lite draghjälp. Man kan välja mellan distanserna 10, 30, 60 och 90km.

Ornäsrännet
På Söndag 5/2 körs det klassiska Ornäsrännet. Det här ser ut att kunna bli ett litet klubbmästerskap då många i klubben kommer att åka. Man kan välja mellan distanserna 10, 21 och 42km. Du som inte tänkt åka, kom ner och heja på oss andra i klubben!

Runn 200k
Tisdagen 7/2 så anordnas ett riktigt långdistanslopp på 200km. Några från klubben kommer att köra men troligtvis inte 200k. Björn L och Christian A körde förra året hela distansen men väljer i år att köra halva sträckan eller så långt det känns bra för att spara sig inför kommande helg. Har du möjlighet, kom ner på isen och gör dem sällskap så långt du orkar och vill.

Haga Mini
Lördag och Söndag 11/2-12/2 anordnas Hagamini i Hagaström som är en tävling på 400m bana. Ett perfekt tillfälle för dig som vill prova att köra mot tid på en riktigt 400m bana med riktig tidtagningsutrustning, samtidigt som det är en mindre tävling utan prestige. Egentligen är det en barn & ungdomstävling men även seniorer får köra. Perfekt för våra barn & ungdomar i klubben att prova på tävling. Dessutom är det riktigt kul att få se alla dessa barn & ungdomar som åker skridsko. Hagaström är en av Sveriges största skridskoklubbar när det gäller barn & ungdomar. Några i klubben planerar redan att åka så det är bara att haka på.

Sportfältsrundan
Tisdag 14/2 kör vi Sportfältsrundan på kvällen. En träningstävling 1250m (1 varv) som alla kan vara med på. Framför allt hoppas vi att våra barn & ungdomar kommer och åker. Läs mer om Barnens skridskopokal under en tidigare nyhet. Observera att detta är en träningstävling och att alla måste visa hänsyn för alla andra som är och åker på banan!

Siljanskrinnet
Lördag 18/2 körs Siljanskrinnet på Orsasjön. Välj mellan 10, 30, 60 och 90km. Några från klubben planerar att åka.

Lugnetbragden
Söndag 19/2 kör vi en träningstävling på Lugnet (250m bana). Alla kan vara med och köra mot klockan. Framför allt hoppas vi att våra barn & ungdomar kommer och åker. Läs mer om Barnens skridskopokal under en tidigare nyhet.

Vikingarännet
Söndagen 19/2 går det klassiska loppet Vikingarännet mellan Uppsala och Stockholm på upp till 80km. En lite speciell tävling med några landpassager som måste passeras på vägen. Några från klubben planerar att åka och vi samordnar resa och boende. Vi åker ner på lördagen och ställer en bil vid mål så att vi enkelt kan ta oss tillbaka efter målgång. Som det ser ut nu så har vi 5 sängplatser men några är redan tjingade. Hör av er om ni vill åka med så försöker vi fixa fler sängplatser om behov och om möjligt.

Sollentunaloppet
Söndag 26/2 går det klassiska Sollentunaloppet. Ett lopp som körs på Norrviken i Sollentuna. Ett riktigt klassiskt skridskolopp på en bana som är 14km och som sträcker sig runt hela Norrviken. Välj mellan distanserna 14 eller 42km. Några från klubben planerar att åka ner och åka loppet.

Klubbmästerskap på Naturis 
Torsdagen 1/3 kör vi en av årets mest prestigefyllda tävlingar på sportfältet. Alltid lika viktigt att vinna som att delta i klubbmästerskapet. Vi kör 1 varv (1250m) med individuell start och tidtagning och därefter kör vi ett lopp med gemensam start 25 varv (25km). Total segrare är klubbmästare. Segrare i olika åldersklasser kommer också att koras! Kom och var med allihopa, det här är lika mycket allvar som gemenskap 🙂 Vi ska se om vi kan ordna några extra fina priser som vi kan dela ut i samband med Årsmötet. Observera att detta är en träningstävling och att alla måste visa hänsyn för alla andra som är och åker på banan!

Marathon SM (naturis)
Lördag 10/3 avgörs vem som är Sveriges främsta skridskoåkare på naturis och marathondistans. Tävlingen körs på Saxviken i Mora. För att delta krävs tävlingslicens via Svenska Skridskoförbundet. Här kommer naturligtvis några av klubbens åkare att vara med och slåss om placeringar!

Bothnialoppet
Årets tävlingar avslutas 18/3 med Bothnialoppet i Piteå. Välj mellan distanserna 21 och 42km.

 

Ni hittar mer detaljer under Tävlingskalendern.