GOD JUL TILL ER ALLA!

Last Updated on 2013-01-02 by WebMaster

För alla medlemmar tänkte vi passa på och meddela lite vad som händer framöver och även ge lite information om allt som är på gång. För det jobbas hårt i både styrelsen och i arbetsgrupperna och det är verkligen mycket spännande på gång!

Nya skridsko Arenor på Lugnet och Hagaskolan
Som ni alla märkt så pågår det ett arbete med att få till en 330 meters oval på Lugnet i Falun där idrottsanläggningen ligger sommartid. Det som mest roligt med detta är att vi har ett 10 års nyttjanderättsavtal påskrivet. Vi har även fått beviljat anläggningsbidrag för att sätta upp belysning på banan så att den även kan användas kvällstid. Vi hoppas även att banan kommer Falu borna till nytta eftersom detta blir en bana som står öppen för allmänheten. Ett stort tack till alla de som jobbat hårt för att få detta tillstånd!

Som om inte ovalen i Falun vore nog så har kommunen i Borlänge spolat upp en 250m oval på gamla bandyplanen vid Hagaskolan. Ett iniativ från Borlänge kommun som vi i klubben är väldigt tacksamma för!

Sprint, Masstart, Lag-tempo och Marathon SM under SM-veckan i Falun 
Förberedelserna för att arrangera skridsko SM under SM-veckan 25-27 januari är i full gång. På Lugnet kommer Sprint, masstart och Lag-tempo SM att köras under fredag och lördag. På söndagen kommer Marathon SM att köras på Runns plogade banor. Sprid detta till alla ni känner för vi hoppas på en stor publik till alla tävlingarna.

Runnskrinnet och Ornäsrännet
Förberedelserna inför Runnskrinnet pågår för fullt och vi kommer fortsätta att utveckla karaktären mot ett evenemang med mindre tävlingsinslag i år. Vi hoppas att detta upplägg kommer att tilltala ännu fler än tidigare år. Som vanligt så går vinsten från Runnskrinnet främst till Runn-is men även Dala Active Skaters och Falu Bandy. Som det ser ut nu kommer vi även kunna presentera en ny huvudsponsor som innebär ett riktigt häftigt första pris (utlottningen). Inbjudan och mer information på hemsidan inom kort.

Ornäsrännet är ett klassiskt skridskolopp som många av oss i klubben har som höjdpunkt på året. Här händer det också en del spännande saker och bland annat så kommer Ornäsrännet i år att köras på Ösjön. Ett iniativ som vi tror kommer bli väldigt lyckat med en varvbana runt och mellan öarna.

Träningsupplägg vintern 2012/2013
Vi har inväntat isen på naturisbanorna, men nu börjar det bli dags att dra igång träningssäsongen på fullt allvar. v= vuxen, b&u = barn & ungdom
Måndagar: Lugnet (330m ovalen) (b&u) 18.00-19.30
Tisdagar: Hagaskolan (250 ovalen) (v+b&u) 18.30-20.00
Onsdagar: Sportfältet (v) 19.00-20.30
Torsdagar: Lugnet (330m ovalen) v+b&u) 18.00-19.30
Lördagar: Skridskotur, Ösjön eller Runn beroende på is
Söndagar: Preliminärt Skridskotur, samling RunnSS för tur mot Storsund tillsammans med Friskis & Svettis.

Håll utkik i kalendern då det är den som styr. Arenan på Lugnet är i dagsläget inte riktigt klar att åka på.

Under jul & nyår är det troligen många som är lediga och som vill passa på att åka lite extra skridskor. Lägg gärna ut i forumet om ni planerar att ge er ut och vill ha sällskap.

Tidtagningsutrustning
Ett annat roligt sidoprojekt som pågår är inköp av tidtagningsutrustning. Här ligger vi i startgroparna och det är inte något som är klart, mer än att vi kommer att köpa in någon form av tidtagningsutrustning för motionsevenemang. Förhoppningsvis så kommer klubben tillsammans med Runn Winter Week och Ornäsrännet att sammarbeta kring detta. Målet är även att vi ska kunna erbjuda en naturisbana där du med ett eget chip kan tid på dig själv alla tider på dygnet.

Skridskoslip
Som många av er vet så har vi ca 50st låneskridskor för barn & ungdom i vår verksamhet. Det börjar bli jobbigt att handslipa alla dessa. Vi kommer därför inom kort att köpa in en riktig maskinslip för att klara av detta jobb bättre. Vi kommer då även att kunna erbjuda våra medlemmar slipning vid vissa tillfällen. Du vet väl om att klubben redan har ett slipställ som du kan låna och slipa dina skridskor för hand. Cykel & Fjäll har en radieslip där du kan få din radie slipad också.